Shade

Med fokus på funktionalitet och allsidigbelysning har det danska företaget Shade, skapat en serie som kan ställas in precis efter dina önskningar och behov. De innovativa lamporna var tidigare kända under namnet The Orb, men har bytt namn till ØS1, som refererar till lampans designer Øivind Slaatto. Hela deras kollektion är en kombination av skandinavisk design och den senaste LED-teknologin. Lampan kommer i många olika varianter som är olika kombinationer av mässing och vit och svart pulverlackering. En tygsladd i svart eller vitt fulländar den exklusiva looken.
Med hjälp av Better Light appen har man full kontroll över hur kraftigt ljuset ska vara, vilken riktning man önskar på ljuset och så kan man välja mellan 16 miljoner färgnyanser. Målet är att skapa den bästa möjliga belysningen i vardagen till läsning, arbete, avslappning, matlagning och härliga stunder med vänner och familj. Själva kallar de det ”Better Light – Better Living”

I Danmark finns det en lång och stolt tradition med design och optimering av belysning i hemmet. Orsaken ligger möjligtvis i att vi har färre timmar med dagsljus i jämförelse med många andra länder. Kombinerat med den senaste teknologin har Shade tagit traditionen till sig när de siktar på att skapa allsidig och flexibel belysning.

De jobbar efter filosofin om att låta sig inspireras av solens naturliga cykel och säker efter det upplagda i stället för det suspekta. Med en ØS1 pendellampa, bord-, golv- och vägglampa har man möjligheten för att ställa in ljuset så att det följer solens cykel. Du kan välja a att starta dagen med ett mjukt ljus som långsamt ökar i styrka som en soluppgång och omvänt när det blir solnedgång.

” Det bästa vore om man går upp och går och lägger sig samtidigt som solen. Men det blir tyvärr svårt i den moderna världen så därför har vi gjort Shade ØS1, som kan efterlikna denna cykel” – Designern, Øivind Slatto.