Herman Miller

Den världsberömda amerikanska verksamheten Herman Miller har i över 100 år producerat ikonisk interiördesign, bland annat också belysning.
I Europa är verksamheten mest känd för sitt samarbete med designerna Charles och Ray Eames, i tillägg till den schweiziska interiörproducenten Vitra. Bakom det lyckade samarbetet står George Nelson. Från 1944 endas till 1972 var han designchef för Herman Miller. Förutom samarbetet med prominenta designers och producenter, grundade han riktningen för verksamhetens modernistiska design.

Som en del av denna designriktning, skapade han belysningskollektionen Bubble. Det är en lampserie gjorda med ett organiskt och stilrent uttryck som utnyttjar dåtidens teknologiska industriframsteg. Den består av ett tunt stålskelett, överdragit med ett tunt, vitt plastmaterial. Detta säkrar bländfritt ljus.
Serien finns i många olika former och storlekar samt som tak- och vägglampa. Gemensamt för taklamporna är deras ideella funktion över mat- eller soffbord. Vägglamporna ger ett riktigt bra läsljus.

Upplev Bubblelampor hos Designlite.
Visar 20 av 26 produkter

Bubble lampa

Kollektionen är lätt att känna igen, och du har troligen också sett taklamporna i flera nationella och internationella interiör- och livsstilstidningar. De är väldigt berömda för deras modernistiska formspråk, ett språk som på bästa sätt förenar stilens krav om estetik och funktion. Kombinationen är lyckad, och det är naturligtvis också förklarningen på att lamporna i dag, över 50 år senare, fortfarande är efterfrågade och nutida. Estetisk och funktionell belysning går aldrig ur modet.

George Nelson lampa


Förutom sitt mångåriga arrangement som designchef för Herman Miller, är han särskilt känd som en av grundarna av den amerikanska modernismen. Hans bidrag till stilen är ovärderligt, och med ett av hans lampdesign i ditt hem kan du njuta av detta historiska bidrag varje dag. Han är, bokstavligt talat, synonym med modernismen i USA.