David Trubridge

David Trubridges lampdesign är inspirerad av hans kärlek till naturen och speciellt till havets rörelse. Designens organiska formspråk kan man se i havets vågor och andra naturobjekt. Alla lampor är tillverkade i hållbart bambuträ. David Trubridges intresse för naturens former började redan då han 1972 blev färdigutbildad skeppsingenjör och senare arbetade som skogsvaktare. Det var i den här perioden som han lärde sig att tillverka och designa lampor. 2001 ställde han ut sina designs på en möbelmässa i Milano. Det blev starten på ett samarbete med italienska Cappellini. David Trubridges varumärke växte och vann flera internationella designpriser och idag säljs hans design över hela världen.
Coral Pendel - David Trubridge
Före Från SEK 4 725,00
Spara SEK 1 185,00
Välj variant för lagerstatus
Koura Red pendel - David Trubridge
Före Från SEK 5 145,00
Spara SEK 1 290,00
Välj variant för lagerstatus
Floral Pendel - David Trubridge
Före Från SEK 5 775,00
Spara SEK 1 445,00
Välj variant för lagerstatus
Floral Taklampa Ø80 Svart - David Trubridge
Före SEK 10 395,00
Spara SEK 2 600,00
I lager
Visar 24 av 40 produkter

Hållbara trälampor


Alla lampor tillverkas i bambuträ. Ett hållbart material som bidrar till en miljövänlig produktion och som säkrar att lamporna har den rätta kvaliteten och hållbarhet. Bambu växer snabbt och därför tar inte skogarna skada under tillverkningen.

Från inspiration till färdig lampa


David Trubridge utbildade sig 1972 till skeppsingenjör från Newcastle University i nord England. De kommande tio åren bodde och arbetade han som skogsvaktare i områdena kring Northumerland. Vid sidan av jobbet som skogsvaktare lärde han sig att tillverka möbler och utvecklade sina egna designs. Det gjorde han med så stor framgång att hans designs ställdes ut på bland annat Victoria och Alberts Museum i England. 1985 började David Trubridge igen att designa och tillverka möbler och lampor efter flera år till sjöss. Han hade inspirerats mycket av sina resor på havet och i David Trubridges lampdesigns kan man tydligt se referenserna till havet och naturen. Formspråket är organiskt och till och med tillverkningen tar hänsyn till naturen.