Glömt lösenordSkapa användare
David Trubridge Lampor
Typ
Färg

David Trubridge Lampor


David Trubridge - från fartyg till lampor


David Trubridge tog 1972 examen som fartygsingenjör från Newcastle Univeristy i norra Engalnd. Under de kommande tio åren bodde och arbetade han i områdena runt Northumberland som skogsvaktare på deltid på en lantgård.

Vid sidan av jobbet som skogsvaktare lärde han sig att tillverka möbler och började utvecklade sina egna designs. Detta blev en succé och hans design ställdes ut runt om i Storbritannien, bl.a. på Victoia and Albert Museum i London.

I samma period gifte han sig med sin Linda och de fick två söner, och familjen bestämde sig 1981 för att sälja allt de ägde och köpa yachten ""Hornpipe"" som de under de nästa fem åren seglade genom Karibien och Stilla havet.

I slutet av 1985 ankom de till Nya Zeeland och där slog de sig ned. David började på allvar att skapa möbler igen och hans skapelser var stark inspirerade av deras resor, av havets rörelser och hans kärlek till naturen.

2001 ställde han ut sina möbler på möbelmässan i Milano och det blev starten för företagsäventyret då han ingick ett samarbete med Cappellini. Med tiden gick han från att vara en lokal konstnär till en internationellt berömd och prisvinnande designer med eget märke och produktion som säljs över hela världen.

Idag skapar David Trubridge inte endast möbler utan också snygg belysning i naturfaner. Hans designspråk är karakteristiskt och igenkännbart då han anser att design ska vara relevant och långvarigt i både material, hållbarhet och design.
Alla produkter är utformade med ett minimum av material, men med maximal effekt. Formspråket är organiskt och levande och gör hans lampor till klassiker som kommer att ta fokus i varje rum och kan användas i alla hem.

Coral Pendel - David Trubridge
Ø 40 CM, Ø 60 CM, Ø 80 cm, Ø 100Rosa, Lime, Orange, Gul, Svart, Insidan Vit, Vit på insidan och utan om, Aqua