IP44.de

Visar 5 av 5 produkter

Historien börjar 1993

Genom tre generationer hade Bernd Schmalhorsts familj handlat belysning och genom alla tre generationerna hade de stött på samma problem; när det kommer till utomhusbelysning sp fanns det inte någon produkt på marknaden som de kunde rekommendera. Som en lösning på problemet tillverkade Bernd Schmalhorst, med hjälp av familjens egna resurser, den första estetiskt snygga lampan till utomhusbelysning.

Efter en kort tid beslutade han sig för att jobba tillsammans med olik erfarna designers med många individuella idéer och koncept inom belysning. Samarbetet gav snabbt företaget det första designpriset som efter det blev till många fler. Genom åren har IP44.de också gjort sig kända i arkitektvärlden där de i tätt samarbete med arkitekter och planerare står för belysning på flera offentliga projekt världen över. Deras lösningar inom utomhusbelysning är lika vackra som de mest framstående lamporna inne i våra hem.

I samarbete med några av de erfarna designerna som hjälpte IP44.de i början, är flera av deras produkter därifrån utvecklats till bättre produkter idag. Bland annat den minimalistiska b>Gap vägglampa av Klaus Nolting och Shot Trädgårdslampan av Sebastian Büscher. Den populära Shot är en väldigt framgångsrik lampa som är formad som en kanonkula. Det började som en utomhus bord/-golvlampa men kommer idag även som vägglampa och en version på spett som passar speciellt bra som rabattlampa – naturligtvis med den effektiva och hållbara LED-teknologin.

Idag är IP44.de både ung, progressiv och konservativ på samma gång. Konservativ med hänsyn till deras kvalitetsstandard och produktdetaljer, medan deras teknologi är avancerad och deras historia fortfarande är ung.