Ballroom – Design by us

Det dansk designföretaget Design by Us har sedan 1999 haft en ambition om att skapa en färgrik och rolig interiör. Idén till den särskilda designen uppkom inte helt tillfälligt. Grundaren Rasmus Larsson är själv utbildad inom design och med en passion för kreativitet bestämde han ihop med några familjemedlemmar att addera några muntra färger till marknaden samt en vintage-inspirerande design. Med en marknad som i många år präglats av rena linjer och ljusa färger såg han ett hål, en möjlighet att komma med något nytt då det saknades en annorlunda och storslagen design.

Ballroom – en kreativ och karaktäristisk pendel från Design by Us

Annorlunda och storlagen interiör är precis vad Design by Us är känd för! Märkets färgspektrum breder ut sig med allt från retronyansen orange till helt klar rosa. Det gäller också deras lampor. Med ett rikt färgspektrum samt en otraditionell och karaktäristisk design är Ballroom pendlarna ett klassiskt exempel på märkets stil.

Föredrar du munter och uppseendeväckande belysning som inte liknar grannens? Ballroom är då ett bra förslag på lampa som skulle passa dig. Den kombinerar både den dekadenta och lite tyngre art-deco känslan med sina fina färger samt handmålade mässings – eller silverkant och en lekande lätt design. Väljer du att inte inreda med klassiska och traditionsenliga belysningslösningar så visar du verkligen vem du är och hur din stil ser ut. Du skiljer dig garanterat också från din granne.

Köpe de vackra Ballroom-lamporna här

Den vintage-inspirerade lampan Ballroom

Den runda skärmen i glad är munblåst och skapar med sin form samt färg en vintage-inspirerad look. Inne i den runda glaskupol monteras glödlampan som – företaget själv – rekommenderar helst ska ha ett utseende som påminner om svunna tiders glödlampor. Gamla glödlampor skapade ett elektriskt ljus genom hjälp av glödtrådar. För att kunna uppnå vintage-looken så bra som möjligt ska du använda dessa glödlampor i pendellampan.

Den fås i två olika storlekar – den helt stora XL-pendeln och den mindre vanliga versionen. Alla fås i ett hav av glada och fina färger med en vacker handmålad kant. Häng en enkel pendel i hörnet för att få en mys-belysning eller skapa din helt egna ljuskrona genom att hänga flera Ballroom-pendlar tätt ihop vilket skapar en helt fantastiskt och magisk atmosfär.
Köp dina nya lampor från Design by Us här