Atelier Pierre

Atelier Pierre Junior är en linje med barnprodukter som passar in i Atelier Pierres linje med designs. En verksamhet som producerar och designar produkter till hemmet. Från deras sortiment hittar du hos oss en kollektion med barnbelysning som är romantisk, äventyrlig oh full av en massa sagor. Med företagsnamnet ”Atelier Pierre” erbjuder familjen Vanhalst unga belgiska designers möjligheten att designa deras egen linje med heminredning. Sophie Vanhalst som är creative director stöttar de unga designerna genom den kreativa processen.
Visar 24 av 56 produkter

Namnet Atelier Pierre

Namnet Atelier Pierre refererar till forntidens historia med 2 imponerande farföräldrar: Pierre Vanhalst och Camille Larridon. I början av 2000-talet arbetade Pierre som kreativ entreprenör och fotograf. Länken till Atelier kommer från Camille som hade en verkstad där han tillverkade möbler.

”Atelier” beskriver perfekt den miljö som verksamheten önskar att skapa för sina designers som precis är i starten av deras resa. ”Pierre” bidrar med karaktär och äkthet.

Atelier Pierre är ett starkt och elegant varumärke med rötter i tradition och hantverk. Produkterna är främst gjorda i hållbara och överkomliga material.

En familjehistoria


Camille Larridon bodde hemma fram tills att han var 33 år då han gjorde en liten verkstad i hans föräldrars hus. 1945 började han tillverka sina egna möbler och 1950 byggde han en ny verkstad och öppnade en butik. Hans fru Maria Venneste slutade på sitt jobb och öppnade en liten madrassfirma. Fram till hans död 2003 besökte Camille sin butik varje söndag och pratade med kunderna.

Pierre Vanhalst jobbade även som fotograf efter första världskriget. Flera av han söner följde hans fotspår men inte Lieven Vanhalst, han blev dessertkock.

Lieven Vanhalst gifte sig med Jenny Lattidon, Camilles äldsta dotter. Jenny var motorn bakom Vanhalst födelse- och babyshower gåvor sedan 1968.

Frank och Sophie Vanhalst gjorde om hela företagsplanen för Vanhalst födelse- och babyshower gåvor och i början av 2000 lanserade de bb collections, som resulterade i en snabb tillväxt för företaget.

Med Atelier Pierre har de börjat en ny resa och träder in på marknaden för heminredning.