Woud

För Mia Koed och Torben Koed var det efter 30 år inom sälj och produktion av designmöbler dags att det skulle hända något nytt. De tog därför valet att kasta sig in i utmaningen att starta upp ett helt nytt märke från grunden och detta var starten på Woud.

I teamet av designers bakom Woud hittar man både etablerade designers och nya stjärnskott. Bland andra kan man lägga märke till Philip Bro, som har designat den karakteristiska Stone Pendel som är inspirerad av runda, mjuka stenar i strandkanten. Bakom den snygga Dot Pendellampa, står designern Rikke Frost. Denna estetiska pendellampa är en kombination av det romantiska uttrycket  och den nordiska stilen som sitter helt perfekt till den skandinaviska inredningen. Sen kan man inte undgå att lägga märke till den både råa och feminina Gap Pendeln, som är designad av Studio Nur. Det rå yttre i antingen svart eller vitt är här kombinerat med gyllene mässing som ger lampan en elegant look och ett mysigt varmt ljus i rummet.

Woud belysning

Woud grundades 2014, då danskarna snabbt förälskade sig i de många unika designerna och märket fick stor framgång redan från starten. Deras mission om att lokalisera de största designtalangerna och göra deras skapelser tillgängliga för alla något som har lett till ett samarbete med över 30 olika designers. Varje designer har sitt uttryck, men gemensamt för dem alla är deras passion för nordisk och simpel design.

Mia och Torben har sedan starten skapat minimalistisk och stilren design som passar in i den skandinaviska inredningen. Utifrån de tre grundprinciperna; ärlighet, kvalitet och enkelhet har de skapat en vacker kollektion av möbler, inredning och belysning.