Glömt lösenordSkapa användare

Köpvillkor

Allmänt

Följande köpvillkor är anpassade för internetförsäljning på www.designlite.se och är gällande för privatkunder som är 18 år fyllda och bosatta i Sverige.

Information om Företaget:
Webbutiken www.designlite.se ägs av:
Designlite ApS
Jeppe Schous Gade 9
7500 Holstebro
Danmark

Organisationsnummer: 35393331
Momsnummer: DK3539333101

Kontaktuppgifter kundtjänst:
E-mail: kundservice@designlite.se
Telefon: +464 0645 0075

Beställning

En beställning görs enkelt och säkert på www.designlite.se och du bekräftar din beställning när du genomfört sista steget i kassan, alltså när du klickat på ”Genomför betalning”. Härmed blir du också ansvarig för att betala din beställning.
Du mottar ett e-mail med din orderbekräftelse strax efter genomförd beställning med viktigt information som ska sparas.


Ändra i beställningen
Du kan ändra i din beställning genom att kontakta kundservice på telefon +464 0645 0075. Observera att ändringar endast kan genomföras innan din beställning behandlats.

Annullera beställning
Du kan annullera din beställning kontakta kundservice på telefon +464 0645 0075. Observera din beställning endast kan annulleras innan din beställning behandlats.


Priser och avgifter

Alla priser är angivna i SEK och inklusive 25% moms.
Avgifter för frakt och betalning kan tillkomma, se avsnitt 5. Betalning och 6. Leverans.
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.Betalning


Klarna Fakturabetalning
Med fakturabetalning får du hem dina varor innan du betalar och behöver aldrig ge ut din
kortinformation.
Vid betalning med faktura är betalningstiden 14 dagar från den dag då varorna skickas
från oss. För att kunna betala med faktura kräver vår betalningspartner ditt personnummer
för att göra en kreditbedömning samt att din beställning skickas till din
folkbokföringsadress.

Vi tar inte ut någon fakturaavgift när du väljer Klarna som betalningsmetod. Om
betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift och en dröjsmålsränta efter Klarnas
regler och standardavgifter. Om betalning efter detta fortfarande inte sker överlämnas
ärendet för inkassohantering och extra kostnader kan tillkomma.


Kortbetalning
Hos Designlite kan du betala med betal- och kreditkort. Kortbetalningar görs säkert med
SSL-kryptering och uppfyller alla PCI DSS krav på säkra kortbetalningar. Du debiteras när
din beställning skickas från vårt lager.
Vi tar emot följande kort:

- VISA
- VISA Electron
- MasterCard
- JCB

Leverans

Din beställning levereras med PostNord till leveransadresse eller närmsta utlämningsställe.

Transport och tracking av paket
Designlite skickar alla beställningar med PostNord, och därför
kommer trackingnummer och -information gå till PostNord hemsida. Trackingen visar alla
händelser och skanningar av paketet, men detta trackingnummer kan inte användas för att
få paket utlevererat hos PostNords ombud eller vid eventuell kontakt med PostNords
kundservice. När din beställning finns att hämta ut hos ombudet mottar du en avisering per
SMS, e-mail eller brev från PostNord med en kod du ska ta med när du hämtar ut ditt
paket.

Leveranstid
Vår normala leveranstid är 2-3 dagar efter din order har skickats.
Beställningar skickas som regel nästkommande vardag. Ifall ansändandet av paketet
avviker från detta avsevärt, kommer du att bli kontaktad via telefon eller e-mail.
ärt, kommer du att bli kontaktad via telefon eller e-mail.
Vi ska leverera beställningen utan onödiga förseningar dock senast efter 30 dagar efter
beställningen är gjord. Beställningar gjorda under helger och helgdagar skickas som regel nästkommande vardag.

Fraktkostnad
En fraktavgift på 49 SEK inklusive moms tillkommer på alla beställningar under 1000 SEK. På beställningar över 1000 SEK är frakten gratis.


Ej mottagen vara
Om leveransen inte överensstämmer med informationen som står på din orderbekräftelse ber vi dig kontakta kundservice på kundservice@designlite.se eller per telefon +464 0645 0075. Vi kommer att undersöka ärendet så snabbt som möjligt och om det har hänt ett fel så skickar vi rätt produkt eller återbetalar beloppet, beroende på vad som avtalas och är möjligt. Eventuell returfrakt och frakten för en ny vara betalas inte av kunden i detta sammanhang.

Leveransförsening
Om det uppstår en leveransförsening som har väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva avtalet utan kostnad. Om det uppstår en försening utom Designlites kontroll kan inte Designlite anses som ansvariga för det och heller inte bli skyldiga till skadestånd eller kompensation, om det inte speciellt avtalats mellan parterna eller som en bestämmelse från tvingande lag.

Transportskada- och risk
Designlite ansvarar för din beställning tills du fysiskt ha mottagit den. Om du mottar din beställning med tydliga skador på emballage och/eller produkter ber vi dig att så snabbt som möjligt utan onödig försening kontakta kundservice på kundservice@designlite.se eller per telefon +464 0645 0075.
Likaså är det du som kund som ansvarar för paketet och produkterna i tillfälle av att du skickar varor i retur. Vi rekommenderar därför att du väljer ett fraktsätt som kan spåras.


Ångerrätt och returer


Ångerrätt
Du har som privatkund alltid 14 dagars ångerrätt från den dag då du mottar dina varor. Ångerrätten ger dig rätt till att undersöka varorna på ett sätt som inte skadar produkten och gör den olämplig för vidare försäljning. Du får undersöka varan i samma utsträckning som anses rimligt att göra i en fysisk butik.

Om du önskar att använda dig av din ångerrätt ska du meddela oss inom 14 dagar efter att du mottagit din beställning. Du kan välja att använda denna standardblankett vid ångrat köp eller att meddela oss via e-mail. Efter du har meddelat oss att du vill ångra köpet, ska du inom 14 dagar skicka produkten i retur.

(lag 2005:59, Lagen om distanshandel och avtal utanför affärslokal.)

Retur
Du ska fylla i en retursedel och bifoga denna när du skickar returen. Du kan antingen använda denna standardblankett vid ångrat köp eller den retursedel du fick med i ditt paket. För att säkerställa så snabb och effektiv returhantering som möjligt, rekommenderar vi att du använder den retursedel som medföljde i paketet när du mottog din order.

Byte
Vi har dessvärre inte bytesrätt. Om du önskar att byta din produkt, ber vi dig att skicka tillbaka produkten för återbetalning för att sen göra en ny beställning på www.designlite.se.

Returkostnad
Du står som kund själv för att betala returfrakten på samma sätt som du ansvarar för att produkten kommer fram till Designlite i gott skick. Du måste därför emballera produkten på ett sätt som säkerställer att produkten inte skadas i transporten. Vi rekommenderar att du skickar varan i sitt originalemballage.

Större beställningar med många produkter kan i vissa fall inte returneras med vanlig post p.g.a. paketets ovanliga mått eller vikt. Vi rekommenderar att du alltid kontaktar Designlite innan du returnerar en sådan order, för att få information om fraktlösningar och en uppskattad kostnad för returfrakten.

Returadress:
Designlite ApS
Jeppe Schous Gade 9
7500 Holstebro

Värdeminskningsavdrag
Om varorna du returnerar är i försämrat skick som gör de osäljbara kan Designlite göra avdrag eller vägra att återbetala, beroende på skadans omfång, som avgörs i varje fall.

Alla ev. produktbroschyrer, märkeslappar och klistermärken ska vara kvar på produkten och båda produkt och emballaget ska vara i gott skick.

Återbetalning
Vi kommer att återbetala det belopp du betalt för varorna utan onödig försening efter att vi har mottagit och behandlat din retur, dock senast efter 14 dagar från det att du har meddelat att du vill göra ångerrätten gällande, förutsatt att vi har mottagit produkten eller att du framlagt bevis på att produkten har skickats till oss. Oftast återbetalar vi beloppet inom 2 dagar efter att vi mottagit och registrerat din retur.

Återbetalningen sker endast för produkternas värde och inte för eventuella avgifter för t.ex. frakt eller faktura. Återbetalning sker alltid till samma betalningssätt som användes vid beställning.


Vidhängande fil File iconÅngerblankett (118 kB)

Reklamation

Reklamationsrätt
Som privatkund har du rätt att reklamera en felaktig produkt i 3 år från det datum du mottagit din vara. Reklamationsrätten gäller ursprungsfel, transportskador och för produkter som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Designlite eller som på annat sätt uppvisar fel.
Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att du mottog varan, är det ditt ansvar att påvisa att felet var ursprungligt. Vid reklamation reparerar vi varan till originalskick eller byter ut den mot en ny vara. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och bli återbetald för den summa du betalat för varan.

Du ska alltid reklamera produkten så snabbt som möjligt och utan onödig försening efter att felet har upptäckts. 2 månader efter felet upptäcks anses alltid som skälig tid för anmälan.

Så reklamerar du en produkt
Önskar du att reklamera en produkt ber vi dig kontakta vår kundservice innan du skickar din produkt i retur till oss. Skicka ett e-mail till kundservice@designlite.se med en bild på skadan/anledningen till reklamationen samt ordernumret på ditt köp för kortare behandlingstid.

Av kundservice kommer du få vidare instruktioner för hur processen för reklamation ska gå vidare. Om produkten måste skickas i retur kommer Designlite att skicka en returfraktlabel till dig, så du kan skicka produkten i retur utan kostnad.


Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-mail: kundservice@designlite.se.
Telefon: +464 0645 0075.

Förbehåll

Designlite tar i förbehåll för att kunna häva avtalet utan att kunna krävas på kompensation, om kunden har handlat i ond tro, på grund av felaktigheter i Designlite som kunden känt till eller borde ha insett var felaktigt. Detta inkluderar felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet.

Om det uppgår skillnader i uppgifter mellan www.designlite.se och andra publikationer har de uppgifter som uppges här på www.designlite.se företräde.

Force Majeure

Designlite har rätt att inte uppfylla sina skyldigheter i detta avtal i händelse av omständigheter som är utanför Designlites kontroll eller som vi inte kunnat förutse eller övervinna. Detta gäller bl.a. myndigheters åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, arbetsmarknadskonflikt, krig eller krigsfara, blockad, brand, explosion, översvämning, naturkatastrof eller olyckshändelse av större omfattning. 


Personuppgifter och sekretess

Vissa personuppgifter och handlingar på www.designlite.se kommer lagras och hanteras av Designlite i enighet med personuppgiftslagen. Dessa uppgifter kräver Designlite för att kunna fullgöra sin del av det avtal som ingås med kunden.Personuppgiftsansvarig:
Designlite ApS
Jeppe Schous Gade 9
7500 Holstebro
Danmark

Kunduppgifter som lagras:

-Namn

-Adress 

-E-postadress

-Telefonnummer 

-Ev. personnummerUppgifterna kan även komma att lämnas ut till en tredje part för att kunna fullgöra avtalet då: 
- Vår avtalspartner inom betalningstjänster kräver vissa uppgifter för att kunna genomföra din betalning
- Vår transportpartner kräver vissa uppgifter för att kunna leverera din beställning

Registerutdrag

Alla kunder som ingått ett avtal med Designlite som privatperson kan en gång per år begära att få ett kostnadsfritt registerutdrag på den information vi har sparade om kunden. För att få detta ska du skicka in en undertecknad begäran till adressen ovan under ”Personuppgiftsansvarig”. Om vi skulle ha information sparad om dig som är felaktig, ofullständiga eller missvisande ändrar och uppdaterar vi dessa.

Radering av kunduppgifter

Kunder kan skicka in en skriftlig och undertecknad begäran att få sin information som är lagrad hos Designlite, raderad. Vi kan dock inte radera sådan information som enligt lag krävs att vi har lagrad i redovisnings- och bokföringssyften.

Cookies

Samtlig information som publiceras på Designlite är i uteslutande informativt syfte för att besökare ska kunna använda sig av hemsidan. När en användare besöker en hemsida sparas filer ner på besökaren dator, så kallade cookies. På Designlite används följande cookiefiler:


-Session cookies som endast sparas temporärt på besökarens dator för hemsidan ska kunna användas utan problem. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

-Persistent cookies: dessa cookies sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.

-Opt-in: På webbplatsen har du som besökare alltid rätten att så fort som du besöker vår hemsida välja om du vill att cookies ska kunna sparas ner på din dator. Du väljer att tacka ja till detta genom att fortsätta använda hemsidan när du gått in på den och meddelandet visat sig.

-Drifts- och optimeringscookies: Dessa används för driften av webbplatsen. Det kan t.ex. vara för att få statistik på antalet besökande eller annan information till analys. De används också i samband med frågeformulär. Dessa cookies kan samla in uppgifter som kan tillskrivas användaren.

-Marketing cookies: Dessa cookies används till anonym tracking på hemsidor och för att bygga upp profiler som visar vilka sökningar varje användare har gjort och vilka sidor de besökt. Dessa cookies kan lagra data som identifierar användaren eller innehåller specifik information om användaren.

-Facebook cookies: Dessa används till att visa en "gilla" knapp och information om vilka av dina Facebook-vänner som gillar sidan. Facebook ger vidare tillgång till ett verktyg för statistik, kallat Facebook Insights, som visar information kring användning av Facebook.

Vi använder Google Analytics för att analysera hur besökarna använder hemsidan. De uppgifter som samlas in om din användning, så som trafikdata och IP-adress, skickas och sparas på Googles servrar i USA. Här kan du välja bort cookies från Google Analytics: http://tools.google.com/dlpage/gaop....

Övrigt

Immaterialrätt, logotyper och varumärken

Samtliga material som publiceras på Designlite, detta inkluderar logotyper, programvara, varumärken, text och bild är skyddat enligt immaterialrätten. Det innebär att inget material får kopieras, användas eller överföras till tredje part utan tillåtelse från innehavaren av rättigheterna. Eventuella överträdelser beivras.

Färgåtergivning på produktbilder

Vi kan inte garantera att färgåtergivningen överensstämmer med produkters fysiska färger, då färgåtergivningen beror på olika skärmars kvalitet och inställningar.

Tvist

Tvis mellan Designlite och kunder prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer Designlite att följa nämndens beslut.


Lampor online - Designlite.se

Hos Designlite är lampor lika med livsstil. Vi har mer än 35 års erfarenhet av att behandla en lampa som den ska i våra fysiska butik. Du kan köpa din lampa online och utbildad personal är redo till att ge dig råd om trender och designerlampor, modern belysning och design. Utöver en unik rådgivning är vi auktoriserade återförsäljare till varenda lampa och har därför också full garanti - din säkerhet går först!


Telefontider

Måndag - Torsdag: 9:00-16:00
Fredag: 9:00-14:00
Lunchstängt mellan 12:00-12:30

Kontaktuppgifter

Om du har frågor om en beställning eller lampa, kan du kontakta oss på:

kundservice@designlite.se
+46 40 64 50 075

 
0