Secto Design


Finska lampor från Secto DesignSecto Designs produkter är skandinaviska i stilen med klara, rena och runda linjer med en stor förkärlek till de professionella hantverken som finns i Finland, och speciellt träarbeten.
Ägaren Tuula Juselius  producerade från starten endast möbler i formpressat limträ men då hennes kunder ofta klagade över att de inte kunde hitta lampor som passade med möblerna, började hon därför att leta efter en lampdesigner till företaget. Av en tillfällighet stötte hon in i Seppo Koho som hon fick ett fruktbart samarbete med.

Första lampan i sortimentet blev Secto-taklampan. Idag innehåller sortimentet tak-, golv-, vägg- och bordslampor som samtliga kännetecknas med deras organiska former och lätta, arkitektoniska uttryck som passar in i de flesta miljöer både i privata hem och på arbetsplatsen. Lamporna vänder sig till en bred målgrupp i alla åldrar då de har den unika egenskapen att kunna kombineras med både andra klassiska lampor och alla typer av träslag. Därför säljs lamporna också med användningsområden i alla rum.

Alla lampor är tillverkade i PEFC-certifierat, felfri finsk formspänd björkfaner, som skärs ut i lameller och sätts ihop för hand till lampor. Ljuskällan är gömd inne i skuggan för att undgå att blända och skapar ett behagligt ljus som är behagligt för ögonen, samt att den har en lång livstid. Det varma ljuset som reflekteras i björkträet framhäver rummet och skapar en inbjudande miljö.