VL Studio från Louis Poulsen – Läs mer om den ikoniska designen här!

den 10 augusti 2022
VL Studio från Louis Poulsen – Läs mer om den ikoniska designen här!
Det är ett stort nöje att presentera fler spännande nyheter från Louis Poulsen här i webbshopen. Den här gången är det en glädjefylld återförening med en gammal design som lyfts från butiken och lanserats i TVÅ nya spännande upplagor. Läs mer om den danska designikonen, VL Studio, nedan!

VL Studio ritades på 1940-talet, som en av lamporna till det ikoniska "Radiohuset" i Köpenhamn, av designern och arkitekten Vilhelm Lauritzen. Namnet på serien uppstod som ett resultat av lampans funktion, vilket var att den skulle indikera om det pågick en inspelning i studion eller inte. I själva verket var Lauritzen arkitekten som ansvarade för hela funkisarkitekturen, som slutligen blev en annan av hans "gesamtkunstwerk", vilket innebar att han var ansvarig att utforma alla detaljer och interiören för byggnaden. Dessutom designade han naturligtvis alla lampor, vilket resulterade i ett brett utbud av utsökta lampor i nära samarbete med Louis Poulsen, där VL Studio var inkluderade.  

VL Studio design finns både som bords-/golvlampa eller vägglampa i olika storlekar, så du kan fritt välja den lampa som bäst matchar dina behov och din inredning. Gemensamt för alla VL Studio-lampor är den karakteristiska kombinationen av unikt treskikts opalglas, som kontrasterar vackert med den polerade mässingen som utstrålar värme och mysighet, eller den mattsvarta ytan som ger lampan ett modernt, elegant och grafiskt utseende. Denna kontrast mellan material gör designen extremt tilltalande och intressant att se på och känna på, vilket gör det både till ett funktionellt och dekorativt föremål i inredningen där det utan tvekan kommer att vara iögonfallande. Dessutom kan vägglampans skärm roteras 90 grader åt båda håll, så att du själv kan justera riktningen för det diffusa, mjuka och bländfria ljuset.  

Så lägg till en tidlös, dansk designikon i ditt hem, som utan tvekan kommer att skapa beundran bland dina gäster och glädje för dig och din familj i många generationer.

Se hela VL Studio-serien her