Louis Poulsen adderar två enastående lampor till den ikoniska PH-serien | Se de nya PH 80-golvlamporna här

den 20 juli 2022
Louis Poulsen adderar två enastående lampor till den ikoniska PH-serien | Se de nya PH 80-golvlamporna här
Det är allt med stor förväntan när Louis Poulsen annonserar nyheter – och under år 2022 har det varit stor glädje och spänning hos Lampemesteren. Det danska belysningsföretaget har nämligen introducerat två nya golvlampor till den stora samlingen av ikoniska PH-lampor.  

År 1924 var då det stora PH-äventyret började, då den danska designern Poul Henningsenritade de ikoniska och revolutionerade treskärmssystemet, som resulterade i lanseringen av den först PH-lampan tre år senare, år 1927.

Genom åren har det kommit ett hav av nya PH-modeller och serien har allt eftersom vuxit kraftigt och nu finns det tusentals av modeller, som finns i många olika hem över hela världen. År 1974 blev 80-årsdagen för Henningsen och det uppmärksammades med en ny PH-lampa, men till skillnad från de andra treskärmsmodellerna hänvisar denna golvlampa inte till den översta skärmens diameter, som det brukar vara i PH-serien, utan till designerns födelsedag – därav namnet PH 80.  

När den ursprungliga PH80-golvlampan introducerades i slutet på 70-talet, karaktäriserades också denna av det välkända treskärmssystemet och dess vackra röda reflektor som skapade en intensiv och atmosfärisk glöd. I kraft av dess älskvärda design har Louis Poulsen år 2022 presenterat två helt nya PH80-golvlampor i samma bekanta design, i en vit eller svart finish med en slätare yta på foten i kontrast till den mer råa ytan hos originalet. Den vita PH80-utgåvan utstrålar traditionell skandinavisk design, med sin enkelhet och elegans som förstärks av den minimalistiska looken och de rena linjerna. Som i kraft med den monokroma färgpaletten fungerar som det perfekt moderna och nedtonade alternativet till originalet.  

Den svarta modellen är utrustad med en svart över-skärm samt en stång och sockelhållare i mattsvart, som står i fin kontrast med de vita opala akrylskärmarna som ger lampan ett modernt och exklusivt uttryck, som passar in bra i alla inredningsstilar. Både den vita och den svarta varianten har också en vit toppreflektor som skapar den mest optimala, behagliga och atmosfäriska belysningen, som gör en PH 80-lampa till en absolut must-have i ditt hem.

Se de olika PH 80-golvlamporna här b>