Känd klassiker i nya färger | Panthella Portable i Pale Rose, Pale Blue och Metal Coral

den 29 september 2022
Känd klassiker i nya färger | Panthella Portable i Pale Rose, Pale Blue och Metal Coral
Louis Poulsen introducerar nya nyanser till den populära portabla lampan från Verner Panton.

Panthella-lampan är en av de vackraste bärbara lamporna som finns och den kommer nu i de nya färgerna Pale Rose, Coral och Pale Blue. De tre nya varianterna är alla metall.

Som alltid med Panthella-lampan erbjuder denna variant också det bländfria, mjuka och behagliga ljuset som du känner till och på grund av metallskuggan reflekterar den lilla Panthella-ljuset nedåt, vilket säkerställer en bra ljuspelare för omgivningen och inredningen, som stöds av den vitlackerade innerskuggan och den trumpetformade foten, vilket ytterligare hjälper lampan att ge ett behagligt ljus runt den.  

Ljuset kommer från en inbyggd LED-ljuskälla på 2700 kelvin och 230 lumen, vilket motsvarar det ljus som vanligtvis är känt från glödlampor. Förutom själva ljuset har Panthella också en vit ljusindikator på stativet som tänds när du laddar de 3 x AA NiHM uppladdningsbara och utbytbara batterierna via den medföljande USB-kabeln på en och en halv meter eller via en trådlös QI-laddare.  

Vid full ljusstyrka håller den lilla bärbara lampan ström i fem timmar – men du kan också dimma lampan steg för steg genom att röra vid lampans ovansida. Med ett kort tryck kan du växla mellan 0%, 10%, 33% och 100% ljusstyrka, och med ett långt tryck kan du stänga av lampan helt.

Verner Panton designade den ursprungliga bordslampan Panthella 1971, och det är den ursprungliga formen som Louis Poulsen har skalat ner för att skapa den bärbara varianten. Därför har den bärbara varianten samma vackra organiska uttryck som Verner Panton designade på 70-talet.  

Se de nya nyanserna och de andra Panthella-lamporna här!