Louis Poulsen återlanserar den ikoniska Verner Panton-designen // Se Panthella Portable Metal här

den 8 juni 2022
Louis Poulsen återlanserar den ikoniska Verner Panton-designen // Se Panthella Portable Metal här
Om du, som vi, är ett stort fan av Verner Panton - då har du tur eftersom Louis Poulsen lanserade en serie bärbara bordslampor 2021 för att fira 50-årsjubileet för sin ikoniska Panthella-design! Det danska lampföretaget samarbetade flera gånger under många år med den danska designern och arkitekten, vilket 1971 resulterade i den ursprungliga Panthella bordslampan som återspeglade hans personliga natur.  

Idag anses Panthella vara en av Pantons mest betydande designikoner med sin organiska form och mjuka ljus. Redan 1971 ville den banbrytande designern skapa en lampa där både foten och skuggan skulle fungera som reflex, samtidigt som de hade en organisk form, vilket också kännetecknar Pantons design-DNA.  

Panthella är ett magnifikt exempel på Pantons unika förmåga att skapa stämningsfull belysning, där designen också är mycket tilltalande och fungerar som ett dekorativt dekorelement. År 2021 var det därför ett stort nöje för alla, eftersom den ikoniska designen kommer att finnas i en mindre och utsökt bärbar version.  

Denna nya bordslampa kombinerar charm och funktionalitet, eftersom de kan pryda alla platser i all inredning och kan flyttas runt efter behov och humör. De är inte beroende av strömförsörjning, så du behöver inte begränsa till enbart en plats för denna skönhet. Som namnet på de nya bordslamporna också antyder är både skärmen och den trumpetformade basen gjorda av metall, vilket ger en annorlunda och spännande ljusupplevelse, då metallen fokuserar ljuset i nedåtgående riktning mot ytan under lampan, vilket ger både ett fokuserat, bekvämt, bländfritt och inte minst atmosfäriskt ljus som kan dimmas i tre nivåer samtidigt. Panthella Portable Metal finns även med fyra olika pulverlackerade metallytor i vitt, svart, orange och ljusrosa, så att du fritt kan välja vilken nyans som passar bäst i din heminredning.  

Med en portabel Panthella har du alltid mjukt och bekvämt ljus samt utsökt design inom räckhåll, eftersom du bara behöver ladda den via en USB-port och sedan kan njuta av dess tidlösa uttryck och kvalitetsbelysning på terrassen, i sovrummet eller i den mysiga läshörnan. Det är bara fantasin som sätter gränserna.  

Se hela den vackra Panthella-serien av bärbar metall