Mammut bordslampa | Estetisk och skulptural design från Globen Lighting

den 11 maj 2022
Mammut bordslampa | Estetisk och skulptural design från Globen Lighting
Globen Lighting skämmer bort oss! De har lanserat ett antal nya lampor, bland annat den tidlösa och eleganta bordslampan Mammut.  Globen Lighting är ett svenskt belysningsföretag, grundat 1983 av Anders Hall genom sin av stora passion för belysning och sedan dess har de lyst upp många hem över hela världen. Deras sortiment är väldigt varierat både vad gäller form och funktion och grunden i deras design bygger på ett modernt, spännande och kreativt formspråk, så det finns garanterat något för alla.  

Deras visioner förverkligas av deras egna designers som då och då förverkligar sina idéer tillsammans under namnet GL Design Studio med ambitionen att skapa belysning som kan passa in i alla typer av inredningsstilar. Designteamet är också mycket intresserade och influerade av trender och nya material som blir en del av processen i deras utveckling av nya produkter.  

Ett av de nyaste exemplen på deras samarbete är den unika och stilrena bordslampan med det skulpturala formspråket. Lampan heter Mammut och består av en liten robust bas, gjord av antingen marmor i olika färger eller i massiv travertin kompletterad med en fin rund mattvit glasskärm i en överdimensionerad storlek. Detta skapar en härlig kontrast som ger lampan ett exklusivt, tidlöst och lekfullt uttryck som ger varje inredning en extra touch. Eftersom baserna är gjorda av olika vackra material kan du också få exakt det utseende som bäst passar din stil och smak.  

På grund av sin tilltalande och praktiska funktion kan bordslampan placeras var som helst i din heminredning, där den dekorerar både när den är på- eller avslagen. Här gör den sig särskilt bra på skrivbordet eller sidobordet, på fönsterbrädan eller på hyllan där den avger ett klart, behagligt och bländfritt ljus som sprider sig åt alla håll. Med en av de nya Mammut-lamporna är du garanterad en funktionell och tilltalande ljuskälla som du aldrig kommer att tröttna på!

Se alla Mammut-lampor här