Nu kommer äntligen danska Herstal till Designlite!

den 23 februari 2022
Nu kommer äntligen danska Herstal till Designlite!
Det är med största glädje som Designlite välkomnar danska Herstal med kärlek och värme. Det välkända belysningsmärket startade 1987, då Martin och Lotte Herstal främst sålde halogenbelysning från sin lampbutik i Odense. De hade en dröm om att de en dag skulle kombinera elegant design med tankeväckande belysning, vilket också är det som kännetecknar dem till denna dag.  

När du hör talas om Herstal tänker du på dansk design med ett sinne för detaljer och fin belysning och det är därför ingen slump eller förvånande att Herstal pryder många hem över hela norra Europa. Herstal har utvecklats snabbt under många decennier och med över 50 anställda, ett antal egna designers och med nyförvärvet av Swedish Belid kan det bara fortsätta i samma riktning.  

Herstal ser ständigt till att ligga i framkant av aktuella trender och moden inom belysning, vilket resulterar i olika mönster och uttryck. De gör detta bland annat genom pågående samarbete med olika designers, som var och en kan bidra med något nytt, vilket Herstal omfamnar eftersom de erbjuder en mängd originella och tidlösa designer. Men frukta inte, du kommer alltid att kunna känna igen grunden från tidigare lampor i varumärket, till exempel genom det fina vita opalglaset som sprider ett behagligt och fint ljus.

Den breda samlingen av unika och tidlösa Herstal-lampor innebär också att de har en lampa för varje smak och varje belysningsbehov. Du kan bland annat njuta av modern dansk design med Herstal Evoke-serien, Herstal Vienda-serien eller Herstal Ballon-serien, som passar perfekt med alla typer av interiörstilar, och särskilt bra i de moderna och minimalistiska stilarna. Gemensamt för alla Herstal lampor är fokus på bra belysning och en spännande, energisk design, så oavsett om du letar efter en Herstal golvlampa, bordslampa, vägglampa, ljuskrona eller något helt annat, så hittar du garanterat något i deras sortiment som passar ditt hem perfekt.  

Idag fyller hållbarhet och miljövänliga lösningar alla aspekter av våra liv över hela världen och naturligtvis också när det gäller en designprocess. Därför arbetar Herstal med energibesparande teknik i sina lampdesigner, vilket innebär att deras lampor finns för energibesparande LED-lampor, så du får en energieffektiv lösning utan att behöva kompromissa med det goda ljuset. Med en lampa från Herstal får du en unik, funktionell design av hög kvalitet, med fantastiskt ljus och ett högt estetiskt värde för din heminredning.  

Se alla de enastående Herstal-lamporna här