Nyheter från Fritz Hansen | Jørn Utzon klassiker i ny & vacker färg!  

den 8 mars 2022
Nyheter från Fritz Hansen | Jørn Utzon klassiker i ny & vacker färg!
Lystring alla Jørn Utzon älskare för nu kommer hans världsberömda Concert-taklampa i en ny och elegant svart färg med matt finish i de två befintliga storlekarna. Fritz Hansen firar 150-årsjubileum och introducerar därmed både de uppdaterade klassiker och ikoniska original.  

Taklampan Concert anses vara ett av de större verken i dansk designhistoria och har därför naturligtvis också varit en populär design sedan han skapade lampan 2005. Idag nylanseras Jørn Utzon-lampor av det internationella designhuset, Fritz Hansen, som kännetecknas av ett antal internationella ikoniska klassiker samt utsökt hantverk och hög kvalitet.

Concert Taklampa


Förutom taklampan Concert är Jørn Utzon mest känd för att ha ritat Operahuset i Sydney, som denna taklampa också har associationer med. Detta är mest märkbart i skärmens unika struktur och design som i sitt uttryck påminner om hans största arbete. På så sätt kompletterar Jørn Utzon sin Concert-taklampa, både som arkitekt och lampdesigner i sin alldeles egna internationella klass.  

Den världsberömda Concert-taklampan ger ett behagligt, mjukt och bländfritt ljus på grund av sina mjuka former, släta yta och den frostade glasinsatsen, vilket gör det till den perfekta knytpunkten när du samlar familjen. Lampan har fyra handgjorda aluminiumnyanser och en parabolantenn, som är monterad på en behandlad glasupphängning, vilket tillsammans gör att lampan avger ett jämnt och härligt bländfritt ljus mellan skärmarna både uppåt och nedåt.  Lampans välvda form fungerar så att den mjukar upp ljuset, vilket garanterar att det inte bländar dina gäster, oavsett vilken höjd du placerar taklampan på. Dessutom bidrar taklampan till den allmänna rumsbelysningen då dess ljus vackert flyter mellan skärmarna. I den nya versionen av Concert-taklampan ger den mattsvarta färgen lampan ett exklusivt och modernt uttryck som gör sig bra i alla typer av heminredning där den skapar en mysig och välkomnande atmosfär.  

I sin designprocess strävar Jørn Utzon alltid efter att skapa ljus som alltid lyfter atmosfären som präglar rummet oavsett om det är mysfaktorn, i arbetet eller som inspiration. Du kan därför säkert placera den unika designen i köket, ovanför matbordet, i vardagsrummet, i sovrummet och på många andra platser i hemmet. Här kan du enkelt hänga den ensam eller tillsammans med andra, för en bredare belysning och ett mer komplett uttryck i inredningen. Med denna tidlösa och tilltalande taklampan får du in ett stycke dansk designhistoria i hemmet.

Se alla Concert-taklamporna här