Populära Butterfly-familjen från Frandsen blir större // Se de nya designen här!

den 16 juni 2022
Populära Butterfly-familjen från Frandsen blir större // Se de nya designen här!
2022 har visat sig bli ett riktigt bra år! Det danska designföretaget Frandsen har nämligen lanserat enastående tillägg till din vidunderliga Butterfly-serien, designad av head of design hos just Frandsen, Toni Rie.

Toni Ries designs varierar från starka geometriska och moderna designs till de mer organiska och atmorsfärsika. Hun tar inspiration från hela världen vilket gör hennes designs tidlösa samt ger dem en intressant touch som pryder både nationella och internationella hem. Med detta i åtanke kommer det naturligtvis inte som en överraskning att hon ännu en gång har lyckats skapa en tidlös organisk och spännande design som sträcker sig över landsgränser och generationer  

”Nordisk design med fantastisk ljusintegration” – så beskrev Toni Rie Butterfly-serien, då hun för första gången designade den år 2021. Då bestod den endast av utsökta taklampor, men redan året efter vald ehon att skämma bort oss lite mer.  

Därför består Butterfly-serien här i mitten av 2022 också utav både bordslampor, golvlampor och taklampor i en ny större version. Dessa nya lampor kännetecknas naturligtvis också utav den karakteristiska grafiska lamoskärmen, som samtidigt har mjuka linjer som tydligt reflekterar det det skandinaviska designuniversumet. Lamporna präglas av elegens och enkelhet, som obesvärat kan överföras till alla typer av inredningsstilar.  

De nya Butterfly-lamporna består av två halva kupoler som är ihopsatta i motsatt riktning, vilker skapar ett vidunerligt samspel mellan de runda, mjuka linjerna i lampa, som bidrar till att göra den extra iogonfallande. I den översta kupolen sitter de ockspå små hål som ser till att ljuset blir diffust och behagligt uppåtgående, vilket skapar en trevlig och avslappnad atmosfär.  

De nya lamporna kommer i olika fina färger som Tan Grey, Steel Blue, Pale Green, Red och Green, där Chrome också tillkommit. De olika färerna är alla inspirerade av naturliga material samt det nordiska designspråket, och de är samtidigt noga urvala för att skapa uppmärksamhet i inredningen. Med dessa olika modeller och färge rkan du därför få precis den färg och modell som passar just ditt behov och din inredning. Med en Butterfly-lampa är du garanterad ett enastående inredningsobjekt som både är funktionellt och estetiskt.  

Se den kompletta Butterfly-serien från Frandsen här