Funktionell och finurlig design // Läs mer om de nya Anagram-bordslamporna från HAY här!

den 22 september 2022
Funktionell och finurlig design // Läs mer om de nya Anagram-bordslamporna från HAY här!
Letar du efter ett unikt statement objekt, som förenar funktionalitet med fin och finurlig design på ett vackert sätt? Så har du något att se fram emot, för vi kommer med goda nyheter! Den danska designfirman HAY har nämligen återigen introducerat en av deras enastående, estetiska och ytterst funktionella lampor, som både fungerar som ett dekorativt element i din inredning så som en praktisk ljuskälla.  

År 2022 har HAY firat 20-årsjubiluem sedan det gifta paret Mette och Rolf Hay grundade företaget med en önskan om att skapa utsökta kvalitetsprodukter för alla inredningsstilar och behov till ett förnuftigt pris, som alla kan vara med att betala. Denna princip är fortfarande en motiverande drivkraft i företagets verksamhet, som i samarbete med talangfulla och modige designers från hela världen skapar unika produkter i just denna anda.  

Denna gång har HAY samarbetat med den brittiska designern Sam Weller och skapat denna enastående design. Sam Weller är en exceptionell designer som jobbar för att skapa tidlösa och ärliga produkter med en enkel och okomplicerad estetik, som reflekterar själva produktens material och funktion.  

Med Anagram har han lyckats med att kombinera en stark personlighet med en robust konstruktion, med inspiration från formerna på Barbican-centret i London. Weller drogs till idén om att skapa en funktionell lampa med en nostalgisk touch, där variationen av perforerat och inte perforerat stål fick honom att utforska olika estetiska ljusspel. Resultatet blev bordslampan Anagram som består av en glaserad lampskärm i perforerat och inte perforerat stål, som vackert vilar två anodiserade aluminiumben, med en fin liten uppdelning nedan som tillför en helt speciell charm till bordslampan.  

Anagram finns tillgänglig i diverse fina färger, som var och en bidrar med något enskilt positivt lampans estetik – och du kan därför själv välja den nyans som matchar din inredning allra bäst. Med sitt behagligt nedåtriktade, omgivande ljus kan Anagram placeras på skrivbordet, på fönsterbrädet eller på byrån, där den kommer komplettera den övriga inredningen fint och skapa ett blickfång!  

Se hela Anagram serien här