Lampan med Järnstången– Den vackra Cala framträder stolt på nya metall-ben

den 16 juni 2021
Lampan med Järnstången– Den vackra Cala framträder stolt på nya metall-ben
Med sin nya stång i metall balanserar Cala självsäkert mellan form och syfte och får nu en modernare funktionalistisk touch jämfört med den gamla stången i ekträ. Den klassiska cylinderformade lampskärmen är fortfarande densamma. Ljuset glider ohindrat upp mot taket och nedåt mot golvet, varifrån den ger en varm och inbjudande stämning till rummet. Den ljusa skärmen blir nu en snygg modern kontrat till den svartlackerade metallen och ger lampan en slående minimalistisk framtoning. Med utgångspunkt i visionen om en enkel och framförallt praktisk lampa, ger den nya looken Cala en mer sofistikerad och harmonisk framtoning som smälter in ihop med ljuset utan att hämma det.

Både den ursprungliga och den nya modellen kommer från spanska Joan Gasper, som började sitt samarbete med Marset redan år 1996 och har sedan dess vunnit flera erkännanden för sina vackra och moderna designs. Bland annat mottag han både 2001 och 2005, priset Delta de Plata för lampserien Atlas och Neón de Luz, både utvecklade för Marset. Även som moget proffs, fyller de tidiga åren av 80-talets Barcelona och den dynamiska kreativiteten som vibrerade i och mellan stadens små studior mycket för Gasper och inspirerar honom i hans arbete.

Således kommer särskilt den ambitiösa moderna inredaren vara nöjd med den nya Cala i metall, som talar sitt eget tydliga språk av stilistiskt självförtroende förankrat i funktionell toppkvalitet. De enkla färgerna och stilrena linjerna gör lampan extra enkel att placera ut mellan vardagsrumsmöblerna, vid skrivbordet eller sängen. Oavsett var den sätts upp kommer den proportionella harmonin och det trevliga ljuset tala sitt tydliga språk om form och funktion i en perfekt balans.

Se både den nya och den klassiska träutgåvan av Cala här