Atom - Dansk kärnkraft från Halo Design

den 25 april 2021
 Atom - Dansk kärnkraft från Halo Design
Gör dig själv till en skapare av ditt eget personliga ljusuniversum med den spännande nya Atom-serien som lanseras av danska Halo Design. Var och en av de förgrenade armarna har en roterande led, så de skärmlösa ljuskällorna kan anpassas till exakt önskat utseende och ljuset är optimerat för alla tillfällen. Alla de många spännande varianterna kan därmed gå från expansiva konstnärliga installationer till enkla minimalistiska former utan att behöva något annat en fantasi och kreativ lust. Dessutom kan ljuset dämpas för att skapa precis rätt ljus för antingen kontorsarbetet eller lördagsmyset.

Den kreativa designen kommer från den dynamiska designerduon Emanuele Patton och Michael Waltersdorff, som 1994 grundade Halo Design i Köpenhamn. Sedan dess har de specialiserat sig på att utforska och utveckla det danska designspråket, så att dansk design kan fortsätta att behålla sin unika status på den globala marknaden.  Deras ambition är att alla Halo Design-lampor ska förena unik nordisk estetik med solid och pålitlig funktionalitet som uppfyller alla vardagliga behov. Dessutom tror Halo Design på att hålla balansen mellan spännande design och attraktiva priser, så att alla kan njuta av en utsökt lampa.

Atomserien, även känd under namnen Atom Taklampa och Molekyllampan, har hämtat stor inspiration från dansen av subatomära elektroner runt atomkärnan. Den distinkta designen står som en hyllning av den danske fysikern Niel Bohr, som 1913 var den första som beskrev spelet mellan positiva och negativa partiklar. Denna hypermoderna ljuskrona har således stenhård dansk ackreditering och kommer att klä alla moderna hem. En Atomlampa kommer lätt att kunna pryda köksbordet eller läsvrån solo, men för att fullända det modernistiska uttrycket av det fria spelet av atomer i luften kan flera atomtaklampor med fördel hängas i par eller grupper.  


Se Atom i alla spännande varianter och former här