Verpan lanserar VP Globe i ny somrig nyans - Warm Peach

den 6 april 2021
Verpan lanserar VP Globe i ny somrig nyans - Warm Peach
Sedan Verner Panton designade VP Globe 1969 har färgutbudet utvecklats. Det klara akrylskalet finns idag med invändiga reflektorer i originalfärger, varm mässing eller vitt. I april 2021 kommer Verpan att lansera en ny version, med lampskärmar som är vita och persikofärgade.

Vp Globen har en klassisk och mångsidig design som gör intryck var du än placerar den. Med en diameter på 40 centimeter kan taklampan användas över matbordet, liksom receptionen eller hallen. De vita skärmarna ger extra elegans och lätthet till designen, vilket ger ett skulpturalt utseende i alla inredningar.

Designer: Verner Panton

Den danska designern är känd för sin önskan att uppleva och utforska världen, genom resor till olika platser och kulturer. Det var en av hans favoritdestinationer; Venedig i Italien, som inspirerade honom till hans mest erkända ljusdesign; VP Globen. Liksom designen är den varma persikofärgen inspirerad härifrån, där fasaderna ofta har en nyans av den somriga färgen. Det passar också perfekt in i tidens trender, samtidigt som den ger uttrycket en touch av sommaren.

Se Verner Panton Globe ø40 Warm Peach här