Nu är den här // Clamn pendellampa - känd från dansk TV

den 1 september 2021
Nu är den här // Clamn pendellampa - känd från dansk TV
Clam är inspirerad av naturens skal och gömmer inuti sin egen pärla; Ljus. Nu lanserar Fritz Hansen den vackra Clam-lampan, av designduon Signe Lund och Isabel Ahm. Den senare deltog i det danska TV-programmet; Danmarks nästa klassiker, där lampan presenterades för första gången. I samarbete med Fritz Hansen har du nu möjlighet att köpa lampan, som har potential att bli nästa danska klassiker.

Tanken var att skapa två olika situationer; Ett allmänt ljus som skulle kunna ge omgivningen ett diffust och behagligt ljus. Samt ett ljus som kan skapa rymd runt ett matbord. Genom den halvtransparenta akrylen lyser ett mjukt ljus, men det reflekterar också i lampans böjda skärmar, vilket ger ett läckert ljus till omgivningen. Med möjligheten att justera ner den nedre skärmen kan du öka gapet mellan de två bildskärmarna, vilket skapar en ljuskon som lyser upp navet runt matbordet – utan att blända.

Den rena vita ytan, i kombination med den populära mässingen, ger lampan ett exklusivt och modernt uttryck. Det tidlösa formspråket, format efter ljus och inte vara ett objekt, skapar en rolig referens till klassisk design och är samtidigt helt och hållet dess eget.

Se Mussellampan härr