Rime Pendant // Nytt stilfull pendellampa från Muuto

den 4 juni 2020
Rime Pendant // Nytt stilfull pendellampa från Muuto
Den enkla och minimalistiska glasskärmen syns nu i många olika varianter, men Rime Pendlen från Muuto sticker ut mycket från mängden. Lampans karakteristiska form är inspirerad av formen av ett ekollon, medan lampans frostade yta för tankarna till is och rimfrost. Det är både klassiskt och modernt i sitt uttryck, varför det också passar in i alla miljöer – privat såväl som offentligt.

Rime pendellampa har tagit tid på sig. Från de färdiga skisserna till ritbordet tills det sattes i produktion tog det fyra år. Uppgiften att hitta en tillverkare som kunde leverera önskad form i önskad kvalitet var inte lätt att lösa. Det lyckades så småningom att hitta en tillverkare i Polen, där den munblåsta glaskulan produceras idag.

Välj mellan fyra olika storlekar, från den lilla pendeln med en diameter på 12 centimeter, till den största pendeln på hela 45 centimeter. Varje lampa är vacker i sig, men ser bra ut i ett kluster av flera lampor i olika storlekar, som ligger på olika höjder. Den finns även med en upphängning och sladd i antingen svart, vitt, grått eller orange.

Se hela utbudet av Rime Pendellampor från Muuto här