Exklusiv konformad lampskärm - från Louis Poulsen

den 28 augusti 2020
Exklusiv konformad lampskärm - från Louis Poulsen
Konen är en vacker pendellampa från Louis Poulsen, som namnet antyder, är formad som en kon. Själva skärmen är tillverkad av aluminium, som antingen är svart eller vitlackerat. Detta ger lampan ett helt minimalistiskt och stilfullt utseende som tillför inredningen ett starkt grafiskt uttryck.

Den ritades av BIG Ideas. Tanken bakom Konen är att skapa en serie vackra pendellampor i god kvalitet och designdetaljer, som kännetecknas för Louis Poulsen, men där varje lampa har sin egen unika personlighet.

Bekvämt, mjukt och bländfritt ljus till alla typer av inredning
Ljuskällan sitter inne i konen och är inte direkt synlig på grund av en böjd opalinsats som är inbyggd i lampan. Använd den över matbordet, där insatsen ser till att ljuset inte bländar samtidigt som det ger ett mjukt jämnt ljus ovanför samlingspunkten. Den vita insidan ser till att ljuset reflekteras optimalt. Ett skonsamt ljus skickas också uppåt genom en enhetlig, diskret öppning högst upp på skärmarna.

Konen finns i fyra olika storlekar, med en diameter på 17, 25, 40 eller 65 centimeter.  De olika skärmstorlekarna har var sitt sätt att sprida ljuset. Det finns därför både en lampa för dig som vill ha ett behagligt ljus i restaurangen och mötesscenariot och en för dig som vill ha ett mer intimt ljus över matbordet eller soffbordet. Blanda de olika storlekarna i ett dekorativt kluster eller placera dem på en linje över ett långt bord för ett rigoröst och modernt utseende i inredningen.

Se Konen i  svart och vitt, och fyra storlekar här