Nytt danskt märke på shoppen; Askman Design

den 8 september 2020
Nytt danskt märke på shoppen; Askman Design
Igenom mer än 100 år har Askman Design skapat möbler med fokus på materialval och bra hantverk. Idag är också lampor en del av deras sortiment. Precis som med deras möbler, kompromissar man aldrig med kvaliteten – varken på material eller design. Designen präglas av geometriska former som passar till både den moderna och den klassiska stilen. På terrassen ger Iconi-lamporna ett stämningsfullt ljus till de sena sommarnätterna, liksom ett skulpturlikt uttryck i bådes design och spelet mellan ljus och skugga. Montera dem på fasaden för ett dekorativt och inbjudande ljus eller använd den inomhus i vardagsrummet eller som en annorlunda belysning i badrummet.

Speciellt de två vägglamporna Diamond och Zaphir är anmärkningsvärda, om du är på utkik efter lampor till väggen. Lampans geometriska former är inspirerade av de grönländska isbergen och former ljuset så det påminner om solens strålar som skiner igenom. Ljuset bildar en fläktformas ljusrelief som ändras i intensitet och karaktär, och ger en känsla av solens strålar som kikar ut genom molnen.

Iconi lampor hos Askman Design
År 2004 grundades det danska märket Iconi. Som senare blev en del av Askman Design kollektionen, där de funktionella och estetiska lamporna går hand i hand med Askmans DNA. Bakom Iconi-lamporna står designern Finn Kjærulf. Han bodde på Grönland som ung, där den extrema, storslående och dynamiska naturen lagrats i hans minne. Den har kontinuerligt varit inspirationskälla till hans design, där det klara formspråket simulerar det vackra ljuset. Naturens ljus skapar stämning och känslor – is och solens strålar är elementen som ligger till grund för både Zaphir-lampan och Diamond-lampan.


Se Iconi lamporna från Askman design här