Limited Edition från Louis Poulsen 2020 – PH 2/1 Bordslampa

den 1 september 2020
Limited Edition från Louis Poulsen 2020 – PH 2/1 Bordslampa
Traditionellt lanserar Louis Poulsen i år igen, en begränsad upplaga av en av Poul Henningsens verk, som en hyllning till hans briljanta arbete med ljuset. Du kan därför köpa den eleganta PH 3/2 bordslampan, med munblåsta bärnstensfärgade glasskärmar och en mässingsram, under en begränsad tid – från 1 oktober till 31 december 2020.

Den vackra kombinationen av bärnstensfärgat glas och en mässingsram ger PH 2/1 bordslampan ett sofistikerat och elegant utseende. De gyllene färgerna ger hemmet ett varmt och inbjudande uttryck, medan det halvtransparenta glaset ger ljuset en varm glöd innan det skickas ut i omgivningen. Med en touch av retro passar lampan perfekt in i den moderna skandinaviska inredningen, där danska designklassiker fortfarande har en speciell plats.

Lampan har naturligtvis Poul Henningsens välkända treskärmssystem. Systemet designade han redan på 1920-talet då hälften av de danska hushållen hade fått elektriskt ljus. Han var inte nöjd med ljuset från den nya glödlampan, som enligt Henningsen kastade ett omöjligt ljus – ljuset var antingen för starkt eller också slukade de dåvarande lampskärmarna det mesta av ljuset. Han började därför ett intensivt arbete med att skapa en lampskärm som skickade ut ljuset i rummet i sin fulla styrka, utan att blända omgivningarna. Detta resulterade i 1926 i lampan, med tre böjda skärmar och var början på vad vi nu vet som PH-lampan.

Beställ den vackra PH 2/1 Bordslampan här - senast den 31 december 2020.