SELETTI – Nytt märke med annorlunda och roliga lampor

den 22 april 2020
SELETTI – Nytt märke med annorlunda och roliga lampor
Vi är glada över att kunna presentera lekfulla mönster, inspirerade av vardagliga föremål, i form av belysning från Seletti. Det italienska varumärket kännetecknas av deras ovanliga kombinationer, liksom referensen mellan popkonst, konst och funktionell design. Med Seletti i shoppen har du möjlighet att hitta både bordslampor, taklampor, utomhuslampor och vägglampor som ger en personlig och unik inredning.

Ta till exempel Bouche bordslampa - Inspirerad av apoteksflaskan. I samband med dagens retrovåg har den gulbruna flaskan fått ett dekorativt utrymme i många hem. Designer Alessandro Zambelli har kombinerat den enkla flaskan med den senaste tekniken genom att placera ett litet spiralformat neonrör inuti flaskan. Flaskans ljus lyser genom det färgade glaset och ger ett speciellt stäningsfullt ljus.

I deras sortiment hittar vi också en nytolkning av den välkända lysrörslampan - Linea LED-lampa . Det upplysta neonröret placeras i ett tunt akrylrör som inte bara stabiliserar lampan utan också fungerar som ett ljusfilter för att mjukgöra det intensiva ljuset. I mörkret ger den ett tunnt streck av stämningsfullt ljus som drar sinnet till de välkända Star Wars-ljussvärden.

Du kan också bjuda in djurvärlden med Mouse lamp , Bird lamp och inte minst den populära Monkey lamp - alla designade av Marcantonio Raimondi Malerba och är ett utmärkt exempel på design med humor och personlighet. Djuren skapar en mysig, säker och avkopplande atmosfär i interiören, vilket är ett måste i en livlig vardag. Den oemotståndliga aplampan håller dig sällskap och uttrycker önskan om ett sorglöst och lyckligt liv. Det verkar uppenbart att kombinera den med Banana lamp , som är en extremt dekorativ lampa som antingen hänger på väggen eller står på bordet. Båda lamporna avger ett bekvämt ljus och en mysig atmosfär i hemmet.

Italienskt familjeföretag


Idag ägs Seletti av Stefano Seletti, som anställdes hos företaget som 17-åring. Hans far, Romano Seletti, grundade företaget 1964. Det började som ett litet importföretag som sålde tennkoppar, halmmattor, plastduvor med mera. På de små lokala marknaderna i Italien, men präglas idag mest av Stafanos egna idéer.

Det primära målet är att ersätta de vanliga föremålen i vår vardag med spännande och ovanliga föremål. Utan att kompromissa med den höga kvalitet som italiensk design är känd för, fokuserar han ständigt på förbättringar, innovation och originalitet. Seletti är ett märke som i den grad skiljer sig från mängden.


Se de enastående lamporna här.