NYHET // Multi-Lite Small från GUBI

den 22 april 2020
NYHET // Multi-Lite Small från GUBI
Tag gott emot de nyaste medlemmarna i den populära Multi-Lite serien; Multi-Lite Small taklampan samt Multi-Lite Bordslampan.

Multi-Lite ritades tillbaka i 1972 av Louis Weisdorf . Den välkända danska arkitekten och designern är utbildad vid Royal Academy of Arts i Köpenhamn, varefter han arbetat med grafisk interiör och industriell design. Hans industriella arbete och grafiska känsla syns tydligt i hans Multi-Lite från 1972. Han designade en lampa som inte bara är extremt dekorativ, utan inbjuder också till att leka med ljuset.

Den eleganta designen spelar max med sina geometriska former. Som namnet antyder har lampan flera alternativ att använda; Genom att rotera de två yttre skärmarna, runt de två cylindriska inre skärmarna, kan du styra ljuset i den riktning du vill - antingen uppåt, nedåt eller i en kombination som ger ett spännande asymmetriskt ljus.

Den glänsande metallringen är en superfin detalj som ramar in den dekorativa lampskärmen - i kombination med den svarta sladden i tyg, är det sofistikerade utseendet och den höga kvaliteten noggrant genomfört.

Den karakteristiska lampan finns nu också som en mindre taklampa med en diameter på 25 cm. Perfekt att ha ovanför matbordet eller soffbordet, där ljuset kan justeras till ett praktiskt nedåtriktat ljus, eller ett uppåt indirekt ljus som skapar en mysig atmosfär i hemmet. Detsamma gäller den nya Multi-Lite bordslampan, som också skapar en sofistikerad och exklusiv look om den till exempel placeras på vardagsrummets byrå eller på nattduksbordet. Båda lamporna passar enkelt in i den moderna skandinaviska inredningen, där enkel och minimalistisk design fortfarande slår.

Du hittar Multi-Lite Small-serien här där du också kan utforska resten av den dekorativa Multi-Lite-serien.