Nyhed från Fritz Hansen – KAISER Idell 6722-Taklampa

den 22 april 2020
Nyhed från Fritz Hansen – KAISER Idell 6722-Taklampa
Den första KAISER Idell lampan designades av Christian Idell på 1930-talet.Även om det snart är 90 år sedan, är den ikoniska lampan fortfarande en av de mest populära lampor, liksom de många avarter av lampan som kan hittas runtom i världen. Den står som en tydlig symbol hos Bauhaus-rörelsen och vittnar om en designer, som hade en fantastisk sans för detaljer.

Precisionsteknik och ytterst bra hantverk är värden, som passar in i Fritz Hansens sortiment. Med tanke på lampans tidigare popularitet lanserar Fritz Hansen nu KAISER Idell 6722 taklampan, som en förlängning till serien. Serien har tills nu bestått av KAISER Idell 6722 Vägglampan och KAISER Idell 6722 Bordslampan.

Den nya taklampan kan fås i fyra olika jordnära färger, som om de var de tagna direkt ur 70-talet; Russet Red, Smooth Slate, Soft Ochre och Svart (högglans) går hand i hand med tidens trender, när vi söker den komfortabla och lugna känslan i inredningen. Lampans höga kvalitetsnivå har genomförts med en svart tygsladd – En skönhet, som känns inbjudande och fridfull i hemmet.

Med en diameter på 14,4 cm. finns det oändligt många möjligheter för att använda taklampan i inredningen; Häng den i par över matbordet eller över den föredragna arbetsytan i köket, där det nedåtgående ljuset lyser upp arbetsytan. För ett dekorativt uttryck kan den hängas i ett kluster om exempelvis 3 lampor– förslagsvis i olika färger, i et av hemmets mörkaste hörn.

Se hela den stilfulla KAISER Idell 6722 serien här.