NYHET // Aaro från DCW

den 22 april 2020
NYHET // Aaro från DCW
Bakom de allsidiga lamporna Aaro från DCW, står den unge tyske designern Simon Schmitz. Hans önskan om att skapa en lampa med en svävande rörelsefrihet, ledde honom till det uppenbara; Den perfekta, runda kulan. Kulan har inga begränsningar – varken höger eller vänster, upp eller ned. Genom att använda kulan som en del på lampan har han skapat en lampa, som lätt kan justeras och anpassas efter användarens behov.

Med sina tunna rör och runda detaljer får lampan en lätt och elegant look, med ett industriellt och stilrent uttryck. Perfekt i den skandinaviska inredningsstilen, där minimalism och funktionalitet väger tungt.

Simon Schmitz har skapat den perfekta balansen i både vikt och design, med den enkla skärmen i den ena änden och en rund kula som lampans motvikt, i den andra änden. Den kan fås som både plafond, vägglampa och bordslampa. Både vägglampan och plafonden ger flexibilitet i soffhörnan och över arbetsytan, precis där det kan finnas behov för att justera ljuset. På ett skrivbord, antingen i hemmet eller på kontoret, ger lampan på samma sätt frihet att flytta ljuset efter önskemål.

Den genomtänkta lampan passar perfekt in i DCWs kollektion av  flotta lampor, med fokus på detaljer och med inspiration från gamla, tidlösa klassiker. Hos DCW säger de själva, att alla deras lampor har tre saker gemensamt; De har gått från en idé, till att bli designade och därefter utförts med elegans.

Se hela den välbalanserade Aaro serien från DCW här