GUBI

den 21 mars 2019
GUBI
GUBI lanserar fyra spännande nyheter som alla är återupptäckta designpärlor. GUBI har varit på upptäcktsfärd i designern Paavo Tynells spännande lampuniversum. Den finska designern hade en förkärlek för att arbeta med metaller samt detaljer som ger en liten lyxprägel.  

Alla lamporna kännetecknas av sina mässingsdetaljer något som även gör lamporna riktigt aktuella i nutidens inredningar.

9602 golvlampan blev designad av Paavo Tynell år 1935 och lampskärmens form gjorde att lampan fick smeknamnet ”den kinesiska hatten”.
Läs mer om 9602 golvlampan här

Inspirerad av de vackra snäckskalen uppstod idén till lampskärmen på bordslampan 5321. En vacker bordslampa som Tynell designade år 1938.
Se den vackra bordslampan här

9464 vägglampan hänger närmst som en skulptur på väggen. Blank mässing som reflekteras till rummet. Skapa en naturlig värme i rummet genom att inreda med mässing.
Tynell designade 9464 vägglampan år 1947, se den här

Fyra vackra och klassiska taklampor med rötter ända tillbaka till 1947. Paavo Tynells 1965 lampa är strömlinjeformad och även om den har många år på baken är den fortfarande superaktuell.

Se de fyra fina färgerna här