Askman Design

Det danska varumärket har i mer än 100 år skapat möbler med fokus på kvalitet, estetik och funktion. De tog senare in belysning i sitt sortiment, där de vackra Iconi lamporna är den perfekta matchningen med Askman Design; Funktionell design, där kvalitet är av största vikt och det estetiska spelar en viktig roll. De två populära lamporna; Iconi Diamond vägglampa och Iconi Zaphir vägglampa  har ett formspråk som sticker ut i utbudet av lampor för utomhusbelysning. De geometriska formerna ger lampan ett elegant och spännande uttryck som kan användas både inomhus och utomhus.
Visar 2 av 2 produkter

Iconi lampor hos Askman Design

Iconi började designa lampor 2004 och blev senare en del av Askman Designs Collection. Precis som Askman Design är Iconi ett danskt varumärke som har fokuserat på den höga kvaliteten samt den funktionella och estetiska designen. Iconi passar därför in i askman designs DNA med designers som fångar uppmärksamhet och talar till själen.

På terrassen ger Iconi-lamporna ett suggestivt ljus för sensommarkvällarna, samt ett skulpturalt uttryck i både design och spelet mellan ljus och skugga. Montera dem på fasaden för ett dekorativt och inbjudande ljus eller använd dem inomhus i vardagsrummet eller som annorlunda belysning i badrummet.

Enligt designern bakom Iconi lamporna; Finn Kjærulf, är behovet och viljan att skapa varm och funktionell belysning en egenskap som kom med födelsen. Design är inte bara ett verk, utan en del av personligheten.

Som ung bodde Finn på Grönland, där den extrema, storslagna och dynamiska naturen förvarades i hans sinne. Det har kontinuerligt varit en inspirationskälla för hans design, där det tydliga formspråket simulerar det vackra ljuset. Naturens ljus skapar många stämningar och känslor – is och solens strålar är de element som är grunden för både Zaphir- lampan och Diamond-lampa. Ljuset bildar en fläktformad ljusrelief som förändras i intensitet och karaktär, och ger en känsla av solens strålar som kommer fram mellan molnen.