Saxlampa

Saxlampor monteras på väggen och används ofta som läs- eller arbetslampor. Är saxlampan monterad nedåt är ljuset mer fokuserat och lampan är ideell till dessa föremål. Monteras lampan uppåt ger saxlampan ett mer diffust och behagligt ljus. Ett ljus som passar perfekt bredvid soffan eller i en myshörna i hemmet. Saxlampor är flexibla och ljuset kan ställas in så att lampan lyser precis där du skall använda ljuset. När lampan inte är i bruk kan den enkelt stuvas undan så att den tar mindre plats i rummet. Saxlampor är både traditionella och moderna – de passar perfekt in i alla hem!

Två ikoniska saxlampor – en i trä och en i metall


Du känner säkert redan till de två mest ikoniska saxlamporna. Den ena är Le Klints to 224-6/17 och 234-6/21 modellerna. Den andra är Kaiser Idell 6718. Även om båda lamporna hör till saxlamporna är de väldigt olika. Gemensamt är att de båda är ikoniska och ett statement piece i din inredning.

Le Klint saxlampa


Le Klints två saxlampamodeller 224-6/17 och 234-6/21 är nästan identiska. Den enda skillnaden är längden på armen – den ena är längre en den andra. Lampan är producerad i trä och med den klassiska vita Le Klint plisséskärmen. Lampan är traditionell och en snygg designikon!

Kaiser Idell saxlampa


I slutet av 1930-talet blev saxlampan från Kaiser Idell-serien skapad av Bauhausdesignern Christian Dell. Designen har industriella referenser och materialet karakteriseras av stål och polerad mässing. Lampan är – då som nu – mycket populär och passar perfekt in i tidens industriella tendenser.