Panthella MINI Bordslampa Krom - Louis Poulsen

SEK 5 780,00
På lager om: 3-5 dagar
Specifikationer
Dimmer:
3 steg dimmer
Livslängd:
50.000 Timmar
EAN:
5703411772584
Material:
Stål
Ljuskälla:
10W LED, 2700 K, 40lm
Färg:
Krom
Ø (Diameter):
250 mm
Höjd:
335 mm
Sladd:
4000 mm svart textil

Panthella MINI Bord - Krom


1971 slog Verner Panton ihop sig med Louis Poulsen och utvecklade en lampa som skulle komm att bli en ikon: den kupolformade Panthella som är designad till att forma ljuset, lyser upp dets omgivning och skapar den perfekta stämningen.
Efterfrågan efter den organiska och eleganta formen har sedan dess bara ökat, vilket fick Louis Poulsen att utveckla en mindre version av designen Panthella MINI 2016 i färger från Verner Pantons egna färguniversum.
Panthella MINI finns med ,utöver versionen med den vita opalakrylen som Panthella Bords- och golvlampa, svart metallskärm i svart och vitt samt ytterligare åtta färger med utgångspunkt i Pantons egna färgspektrum. Färgerna har tagits från hans allra sista projekt - utställningen 'Lyset og Farven' på Trapholt i Kolding.Under våren 2018 lanserades Panthella MINI i en högglansförkromad version. Panton strävade efter att skapa en lampa där både foten och skärmen fungerade som en ljusreflex. Med sitt bländfria ljus är Panthella MINI ett bra exempel på Pantons fantastiska känsla för stämningsskapande belysning och den är optimal för att skapa en mysig stämning, där en mindre lampa är att föredra.

Verner Panton (1926-1998) var en arkitekt från 'Det kongelige Danske Kunstakademi'' som var berömd för sin inspirerande och färgstarka design samt personlighet. Panton var en enastående designer med en speciell känsla för färger, form, ljusets funktion och rymlighet. Verner Panton bröt gång på gång existerande normer i hans jakt på att provocera människor till att använda deras fantasi. Genom att experimentera med ljus, färger, textiler, möbler och den senaste teknologin försökte Panton att visa nya sätt att få folk att göra deras omgivning ännu mer spännande.

Panthella MINI Bord är perfekt i fönsterkarmen eller på skänken.