Markbelysning/ Markspot

Nedgrävningsbara spotlights är en sorts inbyggningsbara spotlights som kan användas utomhus. Nedgrävningsbara spotlights kan även monteras horisontellt i kakel eller träterrassen. De skall ha en särskild klassificering som visar att de kan användas utomhus samt monteras horisontellt. Det är viktigt att de tål hård vind och väder.

Trädgårdsbelysning med nedgrävningsbara spotlights


Är din önskan att ljussätta trädgården? Till exempel att lysa upp under ett stort träd eller med ljus i blomrabatten? Det är ett snyggt sätt att dekorera trädgården. Då är nedgrävningsbara spotlights det riktiga valet för dig. De är hållbara och tål att bli nedgrävda samt vädrets påfrestningar. De är riktigt hållbara! Lamporna kastar en ljuskolonn upp i luften och ger ett snyggt ljus till naturen kring lampan.  

Rätt klassificering


Du skall vara helt säker på att du har valt spotlights som är gjorda för att bli nedgrävda. För att skilja vanliga spotlights från spotlights som kan grävas ner, används beteckningen nedgrävningsbara spotlights. De är producerat i ett material som håller utomhus och de kan i vissa fall även tåla viktbelastning. Alla nedgrävningsbara spotlights är klassificerade och du kan alltid kolla efter IP-värdet på spotlighten.

Skall spotlighten grävas ner på uppfarten eller på annat ställe där de påverkas av vikt, är det även viktigt att du kollar så att spotlighten har denna klassificeringen.