Estetik, form och funktion i fusion // Läs mer om de nya bärbara bordslamporna Raku från &Tradition här

den 8 september 2022
Estetik, form och funktion i fusion // Läs mer om de nya bärbara bordslamporna Raku från &Tradition här
Har du också fastnat för den bär bara trenden? Det har vi i alla fall gjort här hos Designlite, och det har också de danska designmärkena gjort i hög grad &Tradition – och det är med stor glädje att kunna introducera en ny, snygg bärbar bordslampa bland deras senaste nyheter!

Som namnet antyder så är &Tradition ett ytterst traditionsrikt företag, som bygger broar mellan nya och klassiska design, som med sin tidlöshet, elegans och kvalitet kan breda ut sig över generationer och landsgränser. I deras sortiment finns de därför både nya och ikoniska designs från välkända och nya designers, som osar av nordisk tradition och utsökt konsthantverk utöver bra kvalitet, estetik och funktionalitet.  

Den här gången har deras designfilosofi resulterat i en rad spännande nyheter, som alla är praktexempel på just utsökt hantverk, unik design, hög kvalitet och funktionalitet! Ett av dessa fina exempel är den nya Raku en bärbar bordslampa som förenar dessa kvaliteter och mera därtill. Raku är designad av Sebastian Herkner i samarbete med &Tradition, som tillsammans har lyckats skapa en elegant och enastående design med en rustik touch som gör den väldigt speciell i en inredning. Den traditionella japanska keramik tekniken, Raku, har därför både varit utgångspunkten för skapandet av lampans fot men har också varit inspiration till lampans namn. Lampans blygsamma storlekar gör den till det självklara belysningsalternativet på många ställen både i det privata men också i det offentliga rummet, däribland restauranger, terrasser, hotellobbyer, fönsterbräden, byråer eller nattduksbord – det är egentligen bara fantasin som kan sätta gränser för denna enastående handgjorda design.  

Förutom att stå i vacker kontrast till bordslampans fina fot i keramik, så ser den vackra aluminiumskärmen till att sprida ett mjukt, behagligt och bländfritt ljus ned längs med foten och ut genom hålen på ett diskret sätt. Lampan skapas en mysig och inbjudande stämning. Du kan själv styra ljusstyrkan genom en inbyggd ljusdimmer som gör att du kan sätta helt rätt belysning och stämning. En Raku-bordslampa är inte nog, utan denna moderna design kommer i två olika utgåvor i olika färger så du enkelt kan välja den modell som passar din stil bäst.  

Se båda Raku-bordslamporna här