Utsökt design och hantverk – Se nya Forget Me Not från UMAGE här!

den 16 februari 2022
Utsökt design och hantverk – Se nya Forget Me Not från UMAGE här!
"Making an effort" på svenska betyder att du anstränger dig för att göra ditt allra bästa och det mottot är också det som driver danska UMAGE.  Varumärket grundades redan 2008 av grundaren och creative director-utvecklaren Søren Ravn Christensen som inspirerades av sin fars tidigare design och därför ville han göra nya moderna lampor som skulle tillverkas i samma platta design och med en miljövänlig lösning. UMAGE är därför inte bara ett varumärke som   anstränger sig med sin design, utan också ett försök att minska sitt CO2-avtrycket där resultatet är oöverträfflig design med en hållbar touch. UMAGE designar därför inte möbler för designens skull, de vill göra skillnad för alla och de arbetar därför med syftet att designen ska tillföra extra värde till omvärlden oavsett om det är funktionalitet, hållbarhet eller en ny dimension av flexibilitet.  

Forget Me Not


UMAGE är särskilt inspirerat av naturen eftersom de tror "att det ger en känsla av friskhet, en känsla av lugn och integrerar gudomliga färgpaletter, former och mönster" som de vill föra in i människors hem genom naturliga materialval såväl som raffinerade former och färger. Här blir resultatet deras senaste lampserie, Forget Me Not, som är en serie utsökta taklampor som enligt formgivarna Magnus Nero och Ingemar Jönsson är inspirerade av skönheten av förgätmigejblomman.  

Den harmoniska designen kapslar in naturens krafter genom användning av naturlig ekfaner och skandinaviskt hantverk, vilket resulterar i organiska och mjuka former som ger känslan av att ha den skandinaviska naturen i sitt hem. Designen består av en lampskärm som är vackert formad som ett kronblad, med en synlig glödlampa i vitt glas som sprider ett varmt, bekvämt och bländfritt ljus för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär.

Den graciösa och enkla designen kan integreras i alla heminredningar och gör sig särskilt bra i det moderna, minimalistiska och urbana boendet. Här kan de placeras var som helst i hemmet och eftersom de finns i flera olika färger och storlekar får du ett hav av unika belysnings- och inredningsalternativ. Lamporna är mycket tilltalande och fungerar därför också som dekorativa element i din inredning, både när de är på- eller avslagna. Du kan med fördel skapa vackra och dynamiska kluster av lamporna i alla storlekar och färger, vilket garanterat skapar uppmärksamhet i din inredning!

Se hela den vackra Forget Me Not serien här