&Tradition bjuder oss på exklusiva lanseringar av en designikon!

den 23 maj 2022
&Tradition bjuder oss på exklusiva lanseringar av en designikon!
2022 har varit ett speciellt år för designhuset &Tradition! En av deras mest folkkära och älskade designers, Arne Jacobsen, skulle ha fyllt 120 år. Av den anledningen har de skänkt han en födelsedagspresent i form av två nya fantastiska varianter av hans ikoniska golvlampa Bellevue AJ7. Bellevue var Jacobsens första design, som han lanserade år 1929, vilket blev startskottet för dansk minimalism.  

I skapande av Bellevue designen blev den danska designern och arkitekten kraftigt inspirerad av Bauhaus-rörelsen, och han designade med en perfekt dynamik mellan form och funktion. Bellevue betraktas idag som en designklassiker, som garanterat har förtjänat sin plats i dansk designhistoria – vilket också är en av orsakerna till att denna fina design är den som föredras i både danska och internationella hem.  

I designprocessen har Arne Jacobsen alltid funktionalitet som syfte, vilket ledde till minimalistisk design med en anmärkningsvärd estetik, vilket också var fallet med den ursprungliga Bellevue-designen och nu även de nya lanseringarna. I linje med den originella Bellevue-designen, har också dessa nya specialutgåvor motsvarande rena, graciösa linjer samt det tidlösa och eleganta uttrycket, som gör att det fortfarande kommer vara en älskad klassiker i framtida generationer, där den minimalistiska och stilrena designen kommer klä alla hem och rum.  

Det nya tillskottet Anniversary kommer i fina färger, här nedan i Stone Grey och Vit, båda med fina bronserade mässingsdetaljer. Dessa nya varianter är trogna den ursprungliga designen med den klassiska flexibla och smala svanhalsen och skulpturlika figuren som speglar Jacobsens enkelhet och känsla för proportioner, som han ansåg var designens absolut mest väsentliga ingredienser.  

Den originell Bellevue-designen kombinerat med de nya färgerna, ger lampan ett mpderna och exklusivt uttryck som kommer passa fint i alla typer av hem. Med en av dessa nya lampor från Anniversary Edition, får du en funktionell ljuskälla, ett dekorativt element samt en bit dansk designhistoria till din inredning, som utan tvekan kommer att imponera på dina gäster och skapa glädje för din familj.  

Se båda Bellevue Anniversary Editions här