En snygg liten djävul – Belid’s ikoniska Diablo i ny storlek

den 2 juni 2021
En snygg liten djävul – Belid’s ikoniska Diablo i ny storlek
I hjärtat av den nordiska minimalismen finns idén om att mindre kan ofta mer. Därför framstår den senaste versionen av den ikoniska Belid-lampan ”Diablo” med sin något smalare midja på 16,5 cm. som en naturlig utveckling av den imponerande originaldesignen. När den ursprungliga Diablo-taklampan med sina storslagna 50 cm. i diameter, erövrar den rummet och fängslar ögat med sin spetsiga stil och sina starka färger, låter den nya modellen i stället sin elegans och stilmässiga självsäkerhet tala för sig självt.

Den dynamiska effekten syns fortfarande tydligt i kontrasten mellan de två motsatta bågarna i toppen på lampan. Å andra sidan har den överordnade estetiken blivit allt mera klassisk med mjukare linjer och mildare färgpalett. Lampan finna i tre olika färgkombinationer med var deras grad av kontrast till den annars vita ytan. Den mest klassiska är den kyliga vita och varma gråa modellen, medan den vita och mässingsfärgade lampan har en varm och livlig vitalitet som bubblar under ytan. Väljer man den lilla taklampan i vit och svart/röd får man den vildaste och mest dynamiska av de tre varianterna, med de starkaste konnotationerna till det gigantiska originalet.

Den lilla taklampan lämpar sig bättre, till skillnad från sitt original, att hängas upp på rad med flera taklampor över exempelvis köksbänken eller i vardagsrummet. Därmed är det större potential att dra fördel av den vackra harmonin som uppstår mellan lamporna. Trots sin något mindre storlek, strålar lampan fortfarande av personlighet och ger varje hem både det moderna samt det klassiska en påtaglig touch av nordisk stil, som bara Belid kan.  

Se de tre vackra Diablo Ø165 taklampor här