Louis Poulsen presenterar två nya PH Limited Edition-lampor | Kolla in dem här!

den 1 september 2022
Louis Poulsen presenterar två nya PH Limited Edition-lampor | Kolla in dem här!
När man är barn ser man oftast fram emot sin födelsedag, julafton och sommarlovet – och egentligen förändras det nog inte så mycket när man blir stor. Men hos Designlite är det framför allt utsikterna till nya lanseringar från Louis Poulsen som gör att glädjen ökar. Det danska belysningsföretaget presenterar två nya lampor i form av en PH 3/3 Taklampa och PH 3/2 bordslampa till den nu stora och fortfarande växande PH-kollektionen, designad av danska Poul Henningsen.

I början av 1920-talet introducerade den innovativa designern för första gången det imponerande systemet som skulle visa sig revolutionera belysningen. Han utvecklade det ikoniska treskärmssystemet baserat på mycket specifika beräkningar för att garantera att lamporna skulle sprida ett diffust, behagligt och inte minst bländfritt ljus som kunde avnjutas från alla vinklar. Detta är också en av anledningarna till att PH-lampor fortfarande är några av de mest föredragna inom inredning på global nivå till denna dag.

PH Limited Edition


År efter år uppstår möjligheten att lägga vantarna på en av de nya PH Limited Edition lamporna, som endast finns på marknaden under en kort tid – och i år kan du få tag på både en PH bordslampa och taklampa. Precis som de andra lamporna i PH-serien kännetecknas dessa nya specialutgåvor också av det ikoniska, reflekterande treskärmssystemet, vilket säkerställer bekväm, bländfri och enhetlig belysning i den givna omgivningen.

Båda PH Limited Editions finns i en snygg komposition av italienskt munblåst opalglas och opolerad mässing, vilket garanterar en mysig, varm och avslappnad atmosfär som förstärks av det stämningsfulla ljuset den sprider.  De gyllene tonerna från mässingen ger också lamporna en touch av autentisk retro, vilket gör dem lika dekorativa som funktionella i inredningen.

Den nya PH 3/3-Taklampan kommer också med en unik detalj i form av det nya uttaget och det skräddarsydda baldakin som gör lampan fulländad och anmärkningsvärd i inredningen. Dessutom kommer båda Limited Edition lamporna också med Poul Henningsens signatur, vilket bidrar till deras exklusiva och obestridliga överklagande.

Så behandla ditt hem, dig själv och din familj med en ikonisk Poul Henningsen-design som ger hög funktionalitet, estetik, en bra historia och viktigast av allt en unik belysning till ditt hem.

Se flera ikoniska PH-lampor från Poul Henningsen och Louis Poulsen här