JIM DOME - Kompromisslös minimalism från Studio Italia

den 28 april 2021
JIM DOME - Kompromisslös minimalism från Studio Italia
Venetianska Studio Italia bekräftar med sin nya Jim Dome Taklampa återigen att "Made in Italy" är något speciellt. Den vackra taklampan talar till allt det bästa från början av förra seklet. Inspirerad av ljuskällorna i periodens konstnärliga stil och de kreativa kretsar som kom därifrån. Självsäker funktionalism, pålitliga material och en fulländad självsäker stil som inte behöver göra stora gester för att fånga ögat.

Jim Dome Taklampa hyllar den tid då en lampa först och främst var ett funktionellt ljusobjekt. De enkla linjerna drar starka paralleller till skandinavisk minimalism, som också har karakteriserats i alla Studio Italia-lampor i mer än 60 år.

Den distinkta designen kommer från prisbelönta Patrick Norguet, som återigen har visat sin mästerliga behärskande av både form och material. Detta är särskilt tydligt i den genomskinliga kroken som fästs på toppen av den impossiva 50 centimeter breda kupolen. Kroken finns i tre olika nyanser, vilket skapar ett annat spel med ljuset beroende på vilken ljuskälla som används. Lampan lyser indirekt upp genom kroken, medan den vita ytan på skärmens undersida sprider ett varmt och behagligt ljus under själva lampan.

Som med alla Studio Italia-designers är den mångsidiga och flexibla Jim Dome lätt att passa in i både moderna och klassiskt inredda rum. Lampan finns i flera olika nyanser, vilket i kombination med de olika genomskinliga krokarna gör lampan lätt att anpassa till olika inredningsstilar. Lampan hänger vackert på egen hand, där den med sina snygga kurvor ger rummet ett harmoniskt uttryck. Denna effekt kan förbättras ytterligare genom att hänga Jim Dome i par så att de två halvsfärerna förstärker varandras ljus. Det kan ge alla hem den definierande touchen av italiensk stil.

Se Jim Dome i alla de snygga nyanserna här