Den populära Snoopy bordslampan är tillbaka i Orange

den 14 januari 2021
Den populära Snoopy bordslampan är tillbaka i Orange
1967 designade bröderna Castiglioni den ikoniska bordslampan Snoopy som en hyllning till den udda seriefiguren med samma namn. Lampan gick till historien som en av de mest populära lamporna någonsin - och det med goda skäl. Den charmiga lampan kommer med sin egen personlighet; full av självförtroende och charm.

Den karakteristiska glasskärmen i sin form, liknar huvudet på den trovärdiga beagle-hunden. Liksom Snobbens huvud vilar den på en lätt underdimensionerad kropp. Strömbrytaren med inbyggd touchdimmer finns där Snobben har sin krage, medan lampsladden utgör den viftande svansen.

Den böjda lampskärmen möts med den lite sneda marmorbasen där de fina linjerna tillsammans skapar en snygg look. Förutom det nedåtgående ljuset har lampan tre hål upptill på skärmen som gör att ett diffust ljus tränger ut i rummet. De tre hålen var ursprungligen avsedda som kylhål som hjälpte de äldre glödlamporna att bli av med värmen.

När lampan sattes i produktion i slutet av 60-talet, kunde du få Snobben-lampan med en svart, grön och orange skärm. Kort därefter utgick de gröna och orange lamporna, men sedan 1960-talet har man kunnat köpa den svarta versionen. Under 2018 återvände grönt i sortimentet och med lanseringen av den orangea färgen kan du idag få alla tre originalfärgerna, från det italienska märket Flos.

Se de tre Snoopy-lamporna här