Bestlite firar 90-års födelsedag, med en Limited Edition kollektion

den 25 september 2020
Bestlite firar 90-års födelsedag, med en Limited Edition kollektion
I år är det 90 år sedan designen först såg dagens ljus när designern Robert Dudley presenterade BL1 Bordslampan 1930. För att fira lampans 90-årsjubileum lanserar Gubi både BL1 Bordslampan, BL3 Golvlampan och BL5 och BL7 vägglamporna i en begränsad upplaga i nickelfinish.

Den blanka metall som spirade på 80-talet är tillbaka i inredningen och ger en cool kontrast till den varma mässing, guld och koppar som vi har sett under de senaste säsongerna. Genom att kombinera det kalla stålet med lampans mjuka former uppnår designen ett modernt uttryck som inte blir för kallt. Den populära Bestlite lampan har en distinkt och minimalistisk design, med en stark referens till Bauhaus stil.

Den engelske designern Robert Dudley Best studerade i sina unga dagar industridesign i Düsseldorf och Paris. Han hade god kontakt med designpionjärer runt Bauhausskolan i Dessau, varifrån han hämtade inspiration till Bestlite-lampan. Den distinkta bauhausdesignen, med ett enkelt och funktionellt formspråk, har gjort lampan till en designikon som för närvarande används över hela världen – både privat och offentligt.

Den moderna lampan är lämplig för alla hemmakontor, arbetsplatser, som belysning vid nattduksbordet eller på byrån i vardagsrummet. Bestlite-kollektionen är en av Gubis bästsäljande produkter och med 90 år på ryggen har lampan visat sitt värde som en tidlös klassiker.

Köp BL90 Limited Edition kollektionen här from. 3.September – gäller så långt lagret räcker!