Nytt märke i shoppen – Det danska designmärket Mazo

den 22 april 2020
Nytt märke i shoppen – Det danska designmärket Mazo
Vi välkomnar det nya varumärket till vår webbshop; det danska designmärket Mazo, som lanserades våren 2019, då deras första lampkollektion också presenterades. Den Japaninspirerade 16PLUS -serien designades ursprungligen 1979 av den Dansk Japanska Snorre Løsøe Stephensen . Efter att ha studerat japanskt hantverk och japanska keramiska traditioner under en lång period i Japan, designade han 16PLUS till en utställning på Designmuseum Denmark.

Även om det är mer än 40 år sedan förblir lampskärmen i benporslin aktuell i den moderna interiören. På grund av materialets styrka kan benporslin göras tunnare än traditionellt porslin. På detta sätt får lampan ett otroligt lätt och elegant uttryck, som samtidigt låter ljuset lysa genom det tunna porslinet - och därmed ge den mysiga belysningen i hemmet, som fortsätter att få ökad uppmärksamhet i den skandinaviska interiörstilen.

Kombinerat med ek får lampan en varm nordisk look. Den gjutna eken står som en robust kontrast till den "känsliga" porslinsskuggan och ger en vacker balans i den delikata designen.

Förutom en vacker lampkollektion har Mazo exklusiva rättigheter att producera möbler, designad av Snorre Løsøe Stephensens far; arkitekten Magnus Læsøe Stephensen (1903-1984). Han hade på liknande sätt dragit inspiration från en studietur till Japan, medan många av hans mönster är tillverkade av material som passar perfekt med den nordiska inredningen.

Se hela den läckra 16PLUS serien här.