LE KLINT lanserar Caleo Taklampa – Känd från TV

den 22 april 2020
LE KLINT lanserar Caleo Taklampa – Känd från TV
LE KLINT lanserar nu den underbara Caleo TV taklampa, som förra året 2019 vann kategorien ’lampor’ i Danmarks nästa klassiker. I samarbete med lampans designer Rikke Frost, har de tillfört ytterligare två lampor till serien, som är både klassiska och moderna.

Vi känner bäst igen LE KLINT på deras plisserade lampskärmar, dansk design och med skicklig hantverkskvalité och därför är Rikkes lampa, som skräddarsydd till deras sortiment. Den klassiska och moderna looken går igen, men den duktiga designern lyckas ändå att tillföra något alldeles nytt – en nytolkning av den välkända vikningstekniken, med inslag av österns origami.

De igenkänningsbara plisseerna och stiliga detaljerna ger lampan ett exklusivt och elegant uttryck. Den har fått namnet ’Caleo’, som är det latinska ordet för ’att framhäva’ och hänvisar till de bruna strecken runtom lampan. Den höga hantverkskvalitén understryks i lampans detaljer, som samtidig ger lampan ett läckert och dekorativt uttryck – även när lampan släkt.

Det handvikta pappret, skapar en klotrund skärm, runt lampans ljuskälla. När lampan är tänd ger den ett mjukt och behagligt ljus till sina omgivningar och passar perfekt över matbordet. Lampans exklusiva look är genomförd, med en sladd i linne och ett elegant upphäng i metall.

De två mindre taklamporna skiljer sig åt i deras upphängning och i riktningen på mönstret, men de har ändå lyckats att behålla den röda tråden, med samma mönster i plisseringen och med de bruna strecken. Varje lampa har sin egen form och kan enkelt både användas ensam eller tillsammans.

Du hittar Caleo Small, Caleo Medium och Caleo TV taklampan här.