AYTM – nytt märke hos Designlite

den 12 mars 2019
AYTM – nytt märke hos Designlite
Vi välkomnar ett nytt märke hos Designlite. AYTM är dansk design vars kollektion täcker ett brett sortiment inom inredningstillbehör i hemmet. I deras spännande kollektion hittar vi också lampserien Luceo.

En spännande, modern lampserie, där det krävs kvalitet och tillför en touch av lyx. Uceo är en komplett lampserie, som består av tre storlekar taklampor, en bordslampa, en golvlampa och en vägglampa. Hela lampserien kommer i klassisk svart eller moderiktig guld.

Luceo är med klassiskt formad skärm i metall, som på taklamporna kompletteras av ett upphäng i massivt glas. Glasdetaljen finns på hela lampserien och kännetecknet för denna lyxiga detalj är att den fungerar som en reflektor, som fångar ljuset och sänder ut det med snygga reflektioner.
 
Den vackra lampserien är inspirerad av arkitektur från Det Gamla Rom. De vackra akvedukter, som liknar broar med deras klassiska bågar. Bågarna är inspirationen till skärmen.
AYTM har med Luceo lampserien lyckats att skapa en klassisk designpärla, som är helt orginal i sitt uttryck och som med tiden nog ska klara provet om att vara en tidslös dansk design.
Akvedukterna användes till att skapa liv och vatten in i byarna.

Se hela den vackra lampserien här