Lightyears heter nu Fritz Hansen

Det populära lampmärket Lightyears har kommit in i värmen hos ett av Danmarks starkaste varumärken – Fritz Hansen. Fritz Hansen är ett exklusivt designmärke som grundades i Danmark år 1872. Fritz Hansens kollektion består av en mängd möbelikoner som är kända över hela världen. De är designade av några utav Danmarks allra största designer och arkitekter.

I kollektionen finns Arne Jacobsens ikoniska loungefåtöljer Svanen och Ægget samt de populära stolarna i Serie 7. Här hittar du även Poul Kjærholms mästerverk PK22 loungefåtöljen och PK80 daybed.

Alla blev designade på 50-talet och internationellt är de kända som ”Danish Modern”-möbler.

Lightyears byter namn

Sedan år 2015 har Lightyears varit en del av Fritz Hansen, men först år 2019 ändrade sig namnen på alla Lightyearsprodukten till Fritz Hansen.
I samarbete med några utav världens ledande designer och arkitekter utvecklar och producerar Fritz Hansen Lighting lampor av hög kvalité

Den moderna lampkollektionen Lightyears har tillfört Fritz Hansen passar perfekt med Fritz Hansens vision om att skapa utsökt hantverk av hög kvalité samt deras vision om att skapa tidlös design.

Genom denna fusion av två stärka märken, uppnår Fritz Hansen sin vision om att bli en nischverksamhet som hör till i den absoluta eliten inom design, lyx och livsstil.

Hela Lightyears populära lampsortiment fortsätter hos Fritz Hansen.

Caravaggio hos Fritz Hansen

Caravaggio hos Fritz Hansen

Lightyears absoluta bästsäljare är den populära Caravaggio-lampserien designad av Cecilie Manz. En nutida och klassisk lampserie som passar bra till Fritz Hansens filosofi om tidlös design.

Caravaggio ser likadan ut som innan, den ända skillnaden är ett nytt märke/logo, som numera är Fritz Hansen.

Det är inte bara Caravaggio som följer med när märket nu byts, utan hela Lightyears kända sortiment följer också med.
I Lightyears sortiment finns även lampor med en lång förhistoria. Några exempel är de populära Orient taklamporna som är designade av Jo Hammerborg och Concert taklamporna som är designade av danska Jörn Utzon.

Se Cecilie Manz populära Caravaggio-serie här
Orient – en gammal känning

Orient – en gammal känning

Den klassiska Orient taklampa är designad av Jo Hammerborg år 1963. 2013 återlanserade Lightyears den välkända designen som är tillverkad i de skönaste materialen.

I dag finns den populära taklampan, som även är lite retro, att hitta i Fritz Hansens sortiment.

Läs mer om designpärlan Orient här
Suspence - en modern touch

Suspence - en modern touch

Minimalisk, fat-formad och riktigt fin i sin form. Suspence har ett modernt uttryck och en modern form. I samarbete med Lightyears designade GamFretesi Suspence. De populära taklamporna finns nu hos Fritz Hansen.

Se hela urvalet av Suspence här
Fritz Hansen lampor

Fritz Hansen lampor

Det är inte helt nytt för Fritz Hansen att arbeta med lampor. Den världskända Kaiser Idell lampserien finns redan hos Fritz Hansen. Ett prisvinnande designobjekt som håller hantverk och finess som en tydlig del av lampseriens DNA.

Med tillskottet av alla lamporna från Lightyears, har Fritz Hansen numera ett stort och spännande urval av designlampor.

Se hela Fritz Hansen lampsortimentet här

En saga är över

Här slutar historien för märket Lightyears, men de vackra och moderna lamporna som märket har varit känd för, lever vidare och skal bilda en ny, spännande historia. En historia som började så smått år 2015, men som för allvar fick fart i 2019 – vi ser fram emot att följa utvecklingen vidare.