Yuh Golvlampa Svart/Mässing - Louis Poulsen

Före SEK 7 850,00
SEK 6 280,00
SparaSEK 1 570,00
06-12-2021
Specifikationer
EAN:
5714693076543
Energiklass
A+
Material:
Aluminium, Marmor & Mässing
Färg:
Svart & Mässing
Höjd:
1400 mm
Bredd:
240 mm
Djup:
240 mm
Ljuskälla:
LED
Koncept
Yuh Golvlampa Svart/Mässing är designad av GamFratesi och lanserades först i svart och vit. År 2019 lanserade de ihop med Louis Poulsen versionerna med detaljer i mässing samt en bas i marmor.

Yuh är den fonetiska formen av ”you”, bokstäverna representerar ljudet som man gör med sin röst för att säga ”you”. En av de essentiella egenskaperna hos designen är dess personliga aspekt. En lampa som är skapad att lysa upp runt om dig. Ljuset är flexibelt och tar bara upp lite plats. Lampskärmen kan rotera, höjas och sänkas, så man kan skapa belysning och stämning på önskat område. En minimal form skapad av en cirkel och ett sträck.

Yuh har ett bestämt riktningsljus, nedåtriktat samt bländfritt ljus. Skärmens vinkel kan justeras för optimering av ljusdistributionen. Den smala öppningen på toppen av skärmen ger en stämningsfull belysning upp längs stången. Lampan tänds, släcks och dimmas överst på baksidan av strömbrytaren. Den inbyggda LED-teknologin ger bra ljuskvalitet och kan dimmas steglöst från 100 % till 15 %. Det finns en timerfunktion för automatisk släckning som kan ställas in på 4 timmar eller 8 timmar. Det är möjligt att ställa in en specifik ljus-nivå när lampan tänds.

Yuh är en modern tolkning av en klassisk arkitektlampa och med dess enkla och eleganta formspråk passar den in perfekt i både en modern och klassisk inredning.

Se hela Yuh-serien här

Design
GamFratesi för Louis Poulsen