PH 2/1 Bärnsten Bordslampa Glas - Louis Poulsen

SEK 10 493,00
05-10-2020
Specifikationer
EAN:
5714693347100
Material:
Glas
Ljuskälla:
33W G9
Färg:
Bärnsten
Ø (Diameter):
200 mm
Höjd:
360 mm
Koncept
PH 2/1 Bärnsten Bordslampa Glas är en Limited Edition som endast är tillgänglig fram till den 31 december 2020. Som en hyllning till den välkände Poul Henningsen lanserar Louis Poulsen en Limited Edition av en av sina ikoniska lampor varje höst. Ph 2/1 Bordslampan är den minsta av PH-bordslamporna och är tillgänglig under en begränsad tid med de berömda bärnstensfärgade glasskärmarna som är kända för sitt stämningsfulla ljus. I kombination med en mässingsram har lampan ett elegant och sofistikerat utseende som ligger till grund för den varma och inbjudande utstrålningen. Den obehandlade mässingen kommer så småningom att få en naturlig patina, och varje lampa kommer därför att uppnå ett unikt utseende.

Det har gått mer än 90 år sedan Louis Poulsen såg Poul Henningsens lampor och sedan dess har flera Louis Poulsen lampor producerats med initialerna PH. Idag är Poul Henningsen fortfarande en av de föredragna lampdesigners. Hans arbete med förhållandet mellan ljusstruktur, skuggor, bländning och färgåtergivning, liksom hans fascination för det mänskliga behovet av både ljus och mörker, förblir grunden för Louis Poulsens ljusfilosofi.

Framtill den 1/11-2020 kan du helt exklusivt köpa ett komplett skärm-set i vitt när du köper denna Limited Edition. Välj detta skärm-set efter du lagt dina varor i korgen.

Limited Edition - Tillgänglig från 1 oktober till 31 december 2020


Design
Poul Henningsen för Louis Poulsen