Patera 600 Vit - Louis Poulsen

Rek. pris SEK 15 749,00
SEK 12 284,00
SparaSEK 3 465,00
I lager
A+
Specifikationer
EAN:
5703411438664
Material:
Matt Pvc
Vikt:
3,1 kg
Energiklass
A+
Färg:
Vit
Ø (Diameter):
600 mm
Vikt:
3,1 kg
Sladd:
4000 mm
Ljuskälla:
Max 200W E27
Densitet:
IP 20
Patera
Patera är designad av Øivind Alexander Slaatto i 2015.

Patera är tänkt som en modern ljuskrona. Lampan har ett mjukt och komfortabelt ljus, vars hemlighet ligger i konstruktionen. Lampan består av en mängd olika placerade celler som säkrar de rätta vinklarna på ljusets visirlinjer och som skyddar mot all obehaglig bländning. Samtidigt förskjuter strukturens lampans visuella center och ger hela tiden lampan ett nytt uttryck, när den betraktas från olika vinklar. ''Patera är skapad utiffrån min fascination för Fibonacci-sekvensen. De spiralformade mönstrena finns överallt i naturen, exempelvis i fröformationen
i solroser och tallkottar - som tidigare har inspirerat några av historiens största konstnärer som  Leonardo DaVinci och Johan Sebastian Bach,” berättar Øivind Slaatto om sin inspirationskälla till lampan.

Patera kommer att göra sig snygg ovanför matbordet, i hörnan av vardagsrummet eller i en stor hall.

Øivind Alexander Slaatto (född 1978) är en av Danmarks mest lovande designer och är länd för sina simpa och poetiska lösningar. För Øivind är naturen den allra viktigaste inspirationskällan. Där söker han efter att överföra egenskaper som rationalitet, logik och inte minst harmoni till sina designer. Arbetsfältet spänner brett - från högtalare och bilar till möbler och lampor. Utvecklingen av lampor är både ett specialområde och en stor passion för Øivind, som har en speciell relation till ljus och försöker därför ständigt att optimera upplevelsen ljuset och atmosfären.